Vilka olika typer av karriärer Event Planner?

evenemangsplanerare finns människor som erbjuder professionella tjänster på samordning och planering av särskilda eller viktiga händelser och funktioner. De händelser som de planerar varierar, men kan innehålla funktioner som är både personlig-och affärsinriktade. För att ytterligare utforska de många karriärer händelse planerare måste man först förstå vad en händelse planerare gör.

Det är en uppgift för en händelse planerare att planera och leda en händelse produktion. Detta kan omfatta uthyrning entreprenörer såsom storkök och dekoratörer, samt bidra värd för evenemanget välja en plats och besluta om små detaljer som servetter och inbjudningar. En händelse planerare kan också delta i budgeteringen av en händelse, och kommer i allmänhet att känna ett nätverk av entreprenörer inom olika prisklasser för värden att välja mellan. Att anställa en händelse planerare tar stress planera en funktion av värden, så han kan njuta av dagen istället för att försöka se saker och ting fungerar smidigt.

En av de mest kända karriär händelse planerare är det bröllop planerare. Denna person arbetar sida vid sida med brudparet och de familjemedlemmar som hjälper till att betala för bröllopet. Hon arbetar med dem för att besluta om ett tema, inbjudningar, placeringsarrangemang och blommor. Hon bör också vara kunnig i procession där bröllopsfest går ner i gången, samt samordna repetitionen så att alla i hans eller hennes rätta plats.

De flesta bröllop planerare behöver inte någon särskild utbildning eller skolgång. De viktigaste kriterierna för denna karriär fältet är ett bra öga för detaljer och en kärlek till att arbeta med människor. Det är också viktigt att ett bröllop planerare tåla stressande arbetsmiljö och krävande kunder, som brudar kan vara SNARSTUCKEN när det kommer till deras bröllop. Men eftersom bröllop är så glada tillfällen, kan detta vara en av de mest givande karriärer händelse planerare.

En annan av de vanligaste karriär händelse planerare är att företagets planerare. Denna person samordnar händelser hantera stora företag och företag. Händelser kan omfatta partier, insamlingar och funktioner affärsnätverk. Företag planerare liknar bröllop planerare i att de också måste hyra och direkt entreprenörer för att tillgodose behoven av värden, men de skiljer sig i detta företagsevenemang tjäna ett specifikt syfte: vill samla in pengar eller få nya kunder. Därför måste ett företagsevenemang planerare vet väl affärsetikett för dessa sammankomster, samt lämpliga menyalternativ och inredning.

I vissa fall ett företagsevenemang planerare kommer att vara en anställd i företaget är värd för evenemanget. Detta kan kräva någon form av formell utbildning, men kraven varierar beroende på företaget. Egen företagare företagens planerare behöver bara viljan att lyckas och en vilja att marknadsföra sina tjänster, tillsammans med lite kreativitet och känsla för detaljer.

Andra händelse planerare karriär kan innebära planering av barns födelsedagskalas, fester jubileum eller partier semester. Många händelse planerare inte specialiserade inom en typ av händelse, och väljer att planera olika typer av funktioner för flera olika kunder. Detta gör det möjligt för planerare att bli mer kreativa i sitt arbete, samtidigt som människor från alla samhällsskikt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.