Vilka olika typer av jobb datavetenskap?

Det finns många olika typer av jobb datavetenskap att välja mellan. Beslut om en datorrelaterad karriär kan vara besvärlig på grund av de många val. När du vet att du vill arbeta med datorer är det viktigt att begränsa ditt val ytterligare. Det bästa sättet att göra detta är att förstå vad det innebär att varje jobb, och sedan överväga din egen kompetens och utbildning.

Dataprogrammering är en av de jobb datavetenskap att många först tänker på när de tänker på dator karriärer. Programmerare skriva kod för programvaran. Det finns en mängd språk programmering som används, och lära sig mer än en kan förbättra din anställning. Dataprogrammerare måste vara analytiska, och detalj-orienterad, eftersom minsta misstag kan leda till ett helt projekt inte fungerar ordentligt.

Web utvecklas är en annan datavetenskap jobb. En del webbutvecklare arbetar främst i planeringen avsnitt, med Java, Flash och andra web-baserade språk för att bygga webbplatser. Andra webb-utvecklare arbetar som formgivare, bygga layouten av webbplatsen i ett attraktivt och funktionellt sätt. En del webbutvecklare fylla båda funktionerna, designa och skapa hemsidor från grunden.

Ett annat alternativ i jobb datavetenskap att många människor finner tilltalande är spelutvecklare. Ett spel utvecklare arbetar i programmering, grafisk design eller konceptutveckling. Specialister på alla dessa områden samarbetar vanligtvis som ett team, med den spelidé och bygga den genom flera nivåer. Spelet kommer att gå genom många nivåer av kvalitetskontroll och felsökning innan det anses fullständig, och levereras till butikerna. De flesta av de människor som arbetar på spelet kommer att ha en bakgrund datavetenskap, men de med marknadsföring, affärsutveckling eller lag bakgrunder är också delaktiga i olika skeden.

Animation konstnärskap är ett annat datavetenskap som är populär och intressant. Animation konstnärer kan arbeta med datorprogram, eller på film produktioner. Animation konstnärskap kan vara ett konkurrensutsatt område, och en solid datavetenskap utbildning samt en bakgrund i konst kan stärka ditt CV.

Andra datavetenskap jobb som är i hög efterfrågan, innebär teknisk support. Stöd för datorsystem behövs på alla områden av arbetskraften. De anställda kan vara anställda av en advokatbyrå, sjukhus eller någon annan icke-datorrelaterade företag att tillhandahålla IT-stöd. Många professionella datoranvändare ha dessa typer av anställningar, eftersom de ger autonomi och samtidigt låta den anställde att göra det jobb som han älskar. Andra kan hitta jobb frustrerande när de inser hur lite resten av befolkningen vet eller bryr sig, om hur en dator fungerar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.