Vilka är de olika kliniska Data Management jobb?

Kliniska data manager jobb blandning huvudsak den medicinska och tekniska områden, vilket gör det lämpligt för en chef kan och är utbildade i båda fälten. Jobb i kliniska data förvaltning kan vara bred och omfattande. Normalt är dock den kliniska data manager den person som skapar och upprätthåller databasen systemet med en medicinsk eller klinisk organisation genom kontroll datainmatning personal och se till att informationen du angett uppfyller kvaliteten och tillförlitligheten standard för medicinsk tillsynsorgan.

Definitionerna av många av de specifika kliniska data chefstjänsterna finns under den breda rubriken överlappar varandra och är synonymt med andra jobb med lite olika namn. Det finns många inbördes möjligheter att välja bland. Några av dessa titlar är högre kliniska data chef, vårdsystem analytiker, kliniska tillämpningar programmerare, och senior konsult för klinisk verksamhet.

De högsta kliniska data manager är normalt ansvarar för förvaltningen av alla aspekter av kliniska datahantering . Detta inkluderar ofta spåra fullständighet och giltighet klinisk databas, utforma planen datahantering och delta i skapandet och förvaltning av standardiserade rutiner. En högre kliniska data manager ofta är skyldig att ha flera år av kliniska data erfarenhet, och en grundexamen i ett närliggande område.

att komma ifråga för ett vårdsystem analytiker position, bör man ha kunskap och erfarenhet i datornätverk hårdvara för att genomföra och driva klinisk information tillämpningar. I likhet med många kliniska data chefstjänsterna, designar vårdsystem analytiker program för utbildning andra kliniska personalen om hur man använder informationssystemet. Många arbetsgivare söker någon som är bekant med Windows ® operativsystem och Microsoft Office ® Suite.

Leverans av i tid, noggranna värden den huvudsakliga koncentrationen av kliniska tillämpningar programmerare. Ofta folk i detta läge tjänstgöra i en teknisk samverkan kapacitet på projekt, som ger dataintegritet och bistå med den kliniska prövningen förvaltningsprocessen. Normalt behöver denna person en grundläggande förståelse för Oracle ® kliniska tillämpningar, Electronic Data Capture (EDC),

Phase Forward informera och Structured Query Language (SQL).

En senior konsult för klinisk verksamhet förväntas ge expert produkter, tjänster och klinisk verksamhet information för att påverka kunder i inköp av nya produkter och tjänster. Jämfört med några andra kliniska data chefstjänsterna, innebär detta en mer omfattande arbetsuppgifter och ansvar. Dessa kan omfatta att utveckla och genomföra program för kundutbildning och mentorskap internt anställda på organisationens bästa praxis.

Det är tydligt att se att kliniska data chefstjänsterna har många med samma egenskaper. Kunskaper i både kliniska och tekniska sidorna av området är viktiga för framgång i dessa positioner. Det lönar sig att vara duktiga, erfarna och kunniga i så många områden som möjligt inom detta område.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.