Vilka är de olika Supply Chain Management jobb?

Supply chain management jobb omfatta en stor grupp av inbördes positioner som arbetar tillsammans för att planera, skapa, flytta och hantera alla aspekter av ett företag eller institution produkter och /eller tjänster. Denna kedja av länkade segment förvaltas på flera olika nivåer för att säkerställa ett konstant flöde av varor från leverantör till konsument. Dessa jobb inkluderar, men är inte begränsade till, chef för logistik, Director of Operations, lager chef, projektledare, sourcing manager, konsult, och Chief Information Officer.

För att bättre förstå den mångfald av styrning av leverantörskedjan jobb, hjälper det att känna till de fem förvaltningsprocesserna: planera, källa, göra, leverera och retur. Plan är den resurs strategi som uppfyller kundens förväntningar genom effektivitet, kvalitet och kundernas uppskattning. Källa är utveckling och tillsyn av produktens prissättning, betalning och leverans.

Make omfattar alla aspekter av tillverkning: produktion, förpackning, testning, transport beredning och framställning innovation. Leverera omfattar alla aspekter av att flytta en produkt från produktionsanläggning till kund omfattar lagring, lager och fakturering. Return är ett system som processer defekta eller skadade produkter.

fem ledningsprocesser visar hur mycket olika försörjningskedja jobb innebära och hur olika ansvarsområden en Supply Chain Manager. Varje process tar hänsyn till en helt annan aspekt av verksamheten, och även detta kan variera från företag till företag baserat på företagets behov och behoven hos sina kunder. Den roll som en Operations Manager, till exempel förändringar drastiskt beroende på vilken typ av anläggning är att övervakas. För ett lager omfattar ansvar frakt tidtabeller och inventering mjukvara, medan för en produktionsanläggning är det material som inköps-och säkerhetsfrågor.

Även inom ett jobb, vad som krävs kan variera mycket från dag till dag. En vice vd för supply chain management övervakar alla aspekter av verksamheten. Hans eller hennes uppgift är att hjälpa till att integrera, felsöka och effektivisera varje steg i leveranskedjan och engagera sig vart han eller hon behöver eller kan skapa samordningsvinster. En dag detta kan kräva möte med en försäljare för att skapa och förbättra tillverkningsprocesser, medan nästa dag involves övervaka utvecklingen av nya inventeringen protokoll.

Det finns ingen enda karriärväg för förvaltning av försörjningskedjan jobb . Även logistik-relaterade grader och praktik är ett plus, de är inte nödvändigt så länge som korrekt på arbetslivserfarenhet kan förvärvas. De flesta supply chain management proffs har byggt sina kunskaper i försörjningskedjan under många år, och samtidigt utveckla en stark ledning och affärsmannaskap. Toppnivå leveranskedjan chefer kommer från alla fem distrikten förvaltning, och är oftast främjas bygger på starka övergripande kunskaper om verksamheten, förmågan att jonglera många uppgifter och prestanda framgång.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.