Vad ska jag förvänta mig av en EMT uppfräschning?

I USA, en EMT, eller akutsjukvård tekniker, är en skötare utbildning för att ge sjukvård i akuta situationer. En EMT utbildning följs ofta med ett certifieringstest. Denna första certifiering kan ta upp till tre år, varefter ny certifiering krävs i allmänhet. Normalt dessa yrkesmän komplett en EMT repetitionskurs att förlänga mandat ytterligare två år. USA är det enda landet som använder termen EMT.

Det finns flera nivåer av EMT certifiering, inklusive grundläggande, mellan, och sjukvårdare. Grundläggande EMT utbildning måste genomföras innan företaget den mellanliggande eller sjukvårdare utbildning. Mellantider EMT yrkesutbildning erbjuder två olika svårighetsgrader, den I/85 och I/99. Det senare kräver mer träningstid och ytterligare medicinska åtgärder jämfört med I/85 utbildning. En repetitionskurs skall vara avslutad för varje nivå av certifiering.

grundläggande utbildning för en grundnivå EMT kan ta upp till 162 timmar. Under denna tid är 120 timmar spenderas i klassrummet lärande både lärobok och praktisk, eller praktisk, ämnen. De återstående 42 timmar som tillbringas lärande inom, ofta i ett sjukhusets akutmottagning och ridande på en ambulans. EMTs i utbildning är vanligen krävs för att utföra en rad förteckning över förfaranden under arbete på akutmottagning eller deltar i ambulans, för att få certifieringen.

När utbildningen är klar, en ny EMT kan välja att ta nationella registret för EMTs skriftlig tentamen. Denna tentamen kvalificerar en medicinsk svarare att arbeta inom staten där utbildningen avslutades liksom andra stater att erkänna det nationella registret. Efter två till tre år, får en EMT bli tvungen att inta en EMT repetitionskurs för att kunna fortsätta arbeta.

En EMT repetitionskurs skall innehålla minst 24 timmars klassrumsundervisning. Ämnen som behandlas vanligen omfatta förfaranden luftvägarna clearing, patient bedömning och trauma. Studenterna brukar också studera obstetrik, spädbarnsvård, och behandling för barn under ett EMT repetition. En EMT kan välja att åter testa för nationell certifiering. Omprovning krävs för att upprätthålla statliga och referenser.

Repetitionskurser i allmänhet erbjuds av statliga och lokala akuta medicinska myndigheter service. Kostnaden för dessa kurser varierar från land till land, men den totala kostnaden för en certifiering förlängning från det nationella registret av Emergency Medical Technicians är $ 15 US dollar (USD) för EMT-Basic och EMT-Intermediate. En sjukvårdare omcertifiering avgift är $ 20 USD.

Utanför USA, är en EMT vanligen olika namn. Förenade kungariket, till exempel, erbjuder ingen officiell certifiering av deras ambulans tekniker , medan ställning paramedicinsk är skyddad enligt lag och kräver omfattande utbildning. I Kanada däremot, provinsen Alberta använder termen EMT bara hänvisa till sjukvårdare, som kan behöva mellan tre månader och tre år av utbildning för att förtjäna titeln.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.