Vad betyder en central Sterila Processing Tekniker göra?

En central steril behandling tekniker är en läkare som specialiserat sig på lagerhållning, sterilisering, förpackningar, och förbereda verktyg och utrustning som används vid kirurgiska ingrepp. En professionell tar ofta inventering av kirurgiska verktyg och tillbehör och får ytterligare leveranser vid behov. Han eller hon är ofta ansvarig för att säkerställa renhet och säkerhet operationssalar, tabeller och utrustning. Central sterila bearbetning tekniker kan fungera i ett antal olika medicinska miljöer, däribland allmänna sjukhus, allmänna kliniker, privata läkarmottagningar och specialiserade kirurgiska centra.

En skicklig central steril behandling tekniker kan i hög grad lätta bördorna och betonar på kirurger och läkare som utför svåra akuta åtgärder. Kirurger kan lita på att deras instrument är steriliserade och förråd är välfyllda hela tiden. En central steril behandling tekniker hänvisar ofta till en checklista för att säkerställa att tillräckliga mängder av handskar, masker, skalpeller, nålar och andra kirurgiska tillbehör finns i en operationssal. Om omsättningen slut, hämtar en tekniker dem från lagret eller platser beställningar från distribuera lager.

Många tekniker arbeta i högt specialiserade operationssalar, där de var noga med att sterilisera ytor och utrustning. Proffs är viktiga för att förebygga infektioner och spridning av sjukdomar från smutsiga instrument. En central steril behandling tekniker kan inspektera verktyg och utrustning för tecken på smuts eller slitage, och använder alkohol rondeller eller andra kemiska rengöringsmedel för att sterilisera dem. Vissa tekniker rengöra och underhålla mycket känsliga datoriserade och robotiserade utrustning, med extra försiktig för att inte skada maskiner.

En person som vill bli en central steril behandling tekniker behöver oftast för att få en gymnasieexamen och komplett en ett-till tvåårig utbildning vid ett community college eller specialiserade yrkesskola. Vissa stater och länder kräver tekniker att passera skriftliga och praktiska prov som intygar administreras av en ackrediterad nationell organisation, till exempel Certification Board för sterila bearbetning och distribution i USA. Många nya tekniker arbetar under överinseende av erfarna medarbetare för en viss tid att lära sig mer om detaljer i arbetet.

Det finns en stark efterfrågan på kvalificerade tekniker på sjukhus, medicinska kliniker, läkarmottagningar och vårdhem i hela världen. Proffs är utomordentligt uppskattad på platser där vården är historiskt otillräcklig eller svårt att få, såsom landsbygdsområden i centrala Afrika. Skickliga internationella tekniker kan bidra till att förhindra pandemier och se till att kvalitet, säker medicinsk vård ges till genom personliga behov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.