Vad är några olika jobb i veterinärmedicinska teknik?

Veterinära teknik är en viktig del för veterinärmedicin, och omfattar finns oräkneliga olika jobb. En del jobb är generella och omfattar alla områden av veterinär medicin, medan andra är knutna till en privat veterinär praxis. Vissa veterinära teknik jobb är extremt specialiserade och hittade endast genom en grundlig söka arbete eller med ytterligare utbildning.

En av de vanligaste jobb för någon som är intresserad i veterinärmedicinska teknik hjälper en licensierad veterinär i klinisk eller djur sjukhus. Vanligtvis kommer teknikern förvalta laboratorietester, som urinanalys eller röda blodstatus, ta och utveckla röntgenstrålning, eller spela in ett djurets sjukdomshistoria. En teknolog kan också hjälpa till med städning ett djurs tänder, förbereda vävnadsprover, eller använda ett brett utbud av medicinsk utrustning.

Det finns också gott om veterinära möjligheter tekniken jobb i forskningssammanhang. Till exempel kan en teknolog vara ansvarig för ett djur medicinering, förbereder laboratorieprover eller sterilisering laboratorieutrustning. I vissa fall kan hon ha för att hjälpa till euthanizing djur också.

veterinärmedicinska teknik jobben finns i en mängd olika områden. Det finns möjligheter för teknologer att hitta arbete i djur medicin, boskapsskötsel, biomedicinsk forskning, militären, och till och med läkemedelsförsäljningen. Dessutom finns det jobb som är specialiserade på förebyggande vård, sjuka djur, eller tom i särskilda djuret behöver, t. ex. för hästar, katter eller ormar.

Vissa tekniker kanske föredrar att arbeta i en veterinär klinik eller sjukhus, medan andra föredrar att arbeta utan med vilda djur. Det finns arbetstillfällen i ombordstigning kennlar, stall, akvarier, djurparker, skyddsrum djur, groomers och stall. Många lokala och federala myndigheter har arbetstillfällen för teknologer, också. Till exempel, djur kontroll eller livsmedel anläggningar säkerhet har ofta jobb för teknologer. Jobb i djurparker är bland de svåraste att hitta, medan sysselsättningen i kennlar är relativt vanliga.

Varje veterinär teknik jobb är unik. Det är upp till den enskilde att upptäcka där hennes intressen ligger. Eftersom människor spenderar mer och mer pengar på vården av sina husdjur, nya jobb blir nu tillgängliga. Nyligen har en push gjorts på kliniker runt om i världen för sällskapsdjur akupunktur. En del veterinärer hävdar att det kan lindra smärta och olika symptom. Följaktligen har en annan dörr öppnats för teknologer överallt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.