Hur väljer jag de bästa mänskliga resurser Karriär?

Mänskliga resurser karriärer täcka ett brett spektrum av arbeten, allt från löne-tjänsteman på arbetsmarknaden Relationship Management. Mänskliga resurser är en term som används för att beskriva de sysselsättningsrelaterade aspekter varje företag eller organisation. En typisk typ av personal avdelningen är ett som är centraliserat.

I en centraliserad personalavdelning, är de mänskliga resurserna personalen gemensam kontaktpunkt för alla befintliga och potentiella medarbetare. Anställda kontaktas för att diskutera löner, sysselsättningsfrågor, personal disciplin, förmåner och därtill hörande frågor. De olika befattningar har alla olika ansvarsområden, vilket ger möjlighet till en bredd av mänskliga resurser karriären.

Att avgöra vad som är bäst mänskliga resurser karriären, måste hänsyn tas till individuella starka sidor och intressen. Den mest tillfredsställande positioner är nära förbundna med individuella mål och personlighet. Till exempel kommer någon som är naturligt utåtriktad vara mycket mer framgångsrika och nöjda i en frontlinje ställning än någon som är inåtvänd.

Det finns tre huvudtyper av mänskliga resurser karriärer: kundtjänster, operativ förvaltning och strategiskt ledarskap. Kundservicespecialister befattningar innebär en hel del interaktion med personalen. Positioner i denna kategori omfattar framför servicetelefon kund, löner, och mänskliga resurser officer. Människor som är lyckligast i dessa positioner tycker om att arbeta med andra, är inte intresserade av ytterligare utbildning, och är åtgärdsspecifika.

operativa befattningar kräver mer utbildning. Dessa ståndpunkter är ansvariga för att lösa personal konflikter, genomföra strategier, förhandla fram avtal med personal, och ge råd till handledaren för att lösa problem på lämpligt sätt. Människor som är lyckligast i dessa positioner tycker om att skriva och läsa. Analytisk tankar och överväganden är en stor del av sin dag och de är utmärkta kommunikatörer.

strategiska ledande positioner ingår såväl mänskliga resurser generalister, förhållandet mellan arbetsmarknadens personal, och högre chefstjänster. I dessa lägen finns det en högre grad av utbildning som krävs. Åtagandet förväntningar är markant högre än i andra personalresurser karriärer. Personal i dessa roller förväntas vara ämnesexperter, kunna diffusa frågor och problem och skapa lösningar där både nuvarande och framtida frågor.

Det bästa mänskliga resurser karriär är de som ger möjlighet att använda dina styrkor samtidigt som såväl tillväxt. En karriär är något som växer och förändras över tiden, kunskaper, intressen, och varierar engagemang över tiden. Initiala lägen kan kräva minimal utbildning och vara åtgärdsspecifika. Ytterligare utrymme att växa är viktigt att bibehålla intresse och entusiasm. Den genomsnittliga livslängd är 40 år. Hitta karriär som uppfyller dina nuvarande planer, samtidigt som den ger många möjligheter för tillväxt och expansion i både lön och kompetens.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.