Hur kan jag förbereda för en karriär som sjukgymnast?

bli en sjukgymnast är krävande, men karriär kan vara väldigt givande när du börjar arbeta med patienter i en klinisk miljö. Som sjukgymnast kommer du att hjälpa patienter att förbättra rörligheten efter olyckor, stroke och andra trauma, samt minska smärta och patienter lära hur man kan förebygga framtida skador. Åtminstone förvänta sig att delta i en Bachelor's program i sjukgymnastik och ta en prövning av tillstånd, men tänk på att en Master's program skall öka dina förmågor som en sjukgymnast och öka din anställbarhet.

Många sjukgymnaster jobbar också som personlig tränare eller terapeuter massage. En personlig tränare /sjukgymnast kan hjälpa patienter får tillbaka i form efter en skada med sina omfattande kunskaper om människans anatomi, och kan också ta på sig nya, friska kunder och behåller dem så med noga motion. Att erbjuda massage terapi tillsammans med sjukgymnastik kan hjälpa dina patienter slappna av, förbättra sin flexibilitet, och må bättre som helhet.

Om du är en high school student intresserad av att bli sjukgymnast, börja med att ta partier vetenskap och kurser psykologi, tillsammans med volontärarbete eller arbetar i en klinisk miljö. Interagera med patienter på sjukhus eller sjukgymnastik kontoret kommer att hjälpa dig att avgöra om denna karriär är rätt för dig, medan naturvetenskapliga studier kommer att förbereda dig för college. Dessutom får fysiskt aktiv: du måste vara i gott skick för att vara en sjukgymnast, och det kommer också ge dig en djupare förståelse av kroppens mekanik och idrottsskador.

I college, sträva efter en kandidatexamen med inriktning på anatomi, fysiologi och biologi. Dessutom vara beredd att ta avancerad matematik kurser, och ta psykologi och socialt kurser vetenskap också. Som sjukgymnast kommer du att behandla patienter i en rad olika psykologiska tillstånd, och du kommer att bättre kunna hjälpa dina patienter om du förstår människors psykologi och använda den för att utveckla en stark social kompetens. Om du driva en kandidatexamen i sjukgymnastik, vara beredd att ta fortbildning kurser för att finslipa dina färdigheter.

De flesta människor är intresserade av en karriär som sjukgymnast gå en masterutbildning, där de lär sig mer om biomekanik, anatomi, teknik som används för att hjälpa organisationer återhämta sig från trauma, patologi, och etik. En masterutbildning ger dig också en möjlighet att specialisera sig som en sjukgymnast inom områden som idrottsmedicin eller stroke återvinning. Du kan också lära sig att arbeta med medicinsk personal från en mängd olika områden, som en sjukgymnast är ofta en del av ett kooperativ medicinska team som arbetar tillsammans för att göra en patient mår bättre.

När du har examen, måste du ta ett nationellt tillstånd examen för att kvalificera sig som en sjukgymnast. När du har genomgått denna examen, är du berättigad att gå med en befintlig verksamhet eller starta eget: många sjukgymnaster föredrar att starta i en etablerad praxis att utnyttja befintliga resurser och en stark patient bas. Samtidigt tränar, planerar att stanna i utmärkt skick, som ni kommer att använda musklerna på en daglig basis. Dessutom följa med framstegen inom sjukgymnastik genom handel tidskrifter och konferenser, så att du kan ge hög vårdkvalitet patienten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.