Hur får jag Emergency Medical Technician Training?

En prospektiv akut medicinsk tekniker (EMT) tar emot akut medicinsk tekniker utbildning från ett ackrediterat akut medicinsk tekniker program. För det första måste framtida medicinska tekniker tjäna en gymnasieexamen. Därefter enrolls den studerande i en akut medicinsk tekniker utbildningen genom en lokal community college eller yrkesskola.

Mest akut medicinsk program teknikerutbildning vara mellan sex månader och två år. Efter avslutad programmet tjänar graduate ett examensbevis eller associera-examen. Studenter kan få utbildning på tre nivåer: EMT-Basic, EMT-Intermediate och EMT-Sjukvårdare. En EMT-Sjukvårdare är det mest avancerade programmet, där studenter för att uppnå en högre medicinsk kompetens.

När inskriven vid en akut medicinsk tekniker utbildningsprogram, studenter lära sig att bedöma patienter, behandla trauma och hjärt nödsituationer och behandla andningssvårigheter. Framtiden EMT kommer också att lära sig att behandla frakturer, blödningar, akut förlossning och andra medicinska situationer de stöter på dagligen. Han eller hon kommer att lära sig hur man snabbt reagera på nödsituationer, behandla patienter på ett effektivt sätt eftersom de transporteras till sjukhuset.

En akut medicinsk tekniker måste vara beredda att arbeta utomhus i varierande väder. Jobbet är krävande, kräver EMT att böja, lyfta och böja sig som han eller hon bryr sig om de medicinska behoven av patienterna. Akut medicinsk tekniker är också mottagliga för upphandlande allvarliga sjukdomar som aids och hepatit B, eftersom de arbetar med patienter som lider av just dessa sjukdomar.

Eftersom de nödsituationer, akutsjukvård tekniker kan hamna som arbetar i farliga miljöer. De kan riskera att drabbas av hörselnedsättning på grund av den ständiga ljudet av ambulans sirener. Vissa kanske upplever ryggskador till följd av ständigt lyfta patienter i sin vård. Av denna anledning måste en blivande EMT ha god fysisk hälsa, hanterar stress väl och har förmåga att bära tunga patienter. Den som följer karriär bör ha en genuin önskan att hjälpa andra, eftersom akut medicinsk tekniker ge sjukvård till människor från alla samhällsskikt.

En akut medicinsk tekniker kan fungera för ett sjukhus, ett privat ambulans, polisen eller en brandkår. EMTs vanligtvis tvingas arbeta mellan 45 och 60 timmar i veckan, och ibland måste på samtal. Eftersom de behövs för medicinska nödsituationer, de arbetar icke traditionella timmar, inklusive nätter, helger och helgdagar.

De som vill avancera i fältet kan bli chefer, administrativ direktörer, verksamhetschefer eller verkställande direktörer för larmtjänster. Vissa akut medicinsk tekniker väljer att arbeta som lärare, assistenter läkare eller trafikledare. Andra EMTs besluta att bygga på utbildningen och bli sjuksköterskor, läkare eller andra typer av medicinsk personal.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.