Hur blir jag en Oftalmisk Optiker?

Det finns flera sätt att bli en oftalmologiska Optiker. En Optiker är ansvarig för att läsa recept som utarbetats av ögonläkare och optiker. Han eller hon passar patienten med glasögon, och förbereder arbetet så att ett optiskt laboratorium kan förbereda sig glasögonen. När glasen är klar kommer den Optiker göra en sista kontroll av receptet och passa på glasen.

Oftalmisk utlämning opticianry är en karriär där lärlingsutbildning finns fortfarande tillgängliga. Med en gymnasieexamen, kan någon intresserade av detta område få en lärlingsplats, varar cirka två år, som kommer att utbilda dem i de färdigheter som krävs för att bli en oftalmologiska Optiker. Det är lättare dock att bli en oftalmologiska Optiker genom att vissa college kurser. Klasser på college algebra, anatomi, fysik och trigonometri kommer alla att göra lärlingsutbildning lättare, vilket kommer att ha erfarenhet av att arbeta med datorer.

Det finns också formella utbildningen tillgänglig för dem som är intresserade på detta område. Vissa fyraåriga högskolor erbjuder kurser, och flera av gemenskapens högskolor erbjuder två-åriga program. En kvalitet tvåårigt program kommer att vara godkänd av kommissionen Opticianry ackreditering.

Minst 21 stater kräver en aktuell licens för att bli en oftalmologiska Optiker. Varje stat har olika krav på licensiering. Vissa stater kräver att kandidaterna passera ett statligt uppdrag examen, som kan vara antingen skriftligt eller praktiskt. Andra stater kräver ett intyg granskning av vare sig amerikanska styrelse Opticianry (ABO), eller de nationella Kontaktlinser Granskare (NCLE). När tillstånd är det ofta ett krav på att ta fortbildning klasser att behålla certifieringen.

Både NCLE och Åbo ge tillstånd till utlämning av optiker som bor i länder där tillstånd inte krävs. Att upprätthålla en aktuell licens, även i stater där de inte behövs, är ett utmärkt sätt att tjäna en löneförhöjning eller få en befordran. I en stram arbetsmarknad kan det också göra att hitta ett nytt jobb lättare.

Efter att ha blivit en oftalmologiska Optiker, många väljer att specialisera sig ytterligare i sin karriär. Ytterligare utbildning är nödvändig för Optiker som vill specialisera sig på montering kontaktlinser. Han eller hon måste kunna mäta form och storlek i ögat, samt att veta vilken typ av kontaktlinser material skulle vara lämpligast för patienten.

Vissa utlämning optiker utbildas till mäta och montera konstgjorda ögon och kosmetiska skal används för att täcka ögon som fått skador. Denna typ av arbete är mycket specialiserade och kräver inte bara teknisk färdighet, men en hel del tålamod och noggrannhet. Andra dispenseras optiker vill hantera eller äger sin egen butik. De söker ofta ytterligare utbildning för att lära sig företagsledning och färdigheter redovisning. De flesta community college erbjuder anpassade klasser för att utbilda blivande småföretagare eller chef.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.