Hur blir jag en Blodbanken Technology Specialist?

För människor som vill bli en blodbank Technology Specialist, är det viktigt att först förstå vad deras ansvar innebär. Normalt utför hon tester, både rutinmässiga och högt specialiserade, vid centra blodgivare laboratorier, centra transfusion, och forskningscentra. Ibland måste hon test för antigener, för antikroppar, eller för kompatibilitet. Andra gånger kan hon ha för att undersöka avvikelser, som även ses med hemolytisk anemi, till exempel. Det är vanligt för henne att stödja läkare och deras patienter, särskilt om patienten genomgår transfusion terapi eller en organtransplantation.

Precis som namnet antyder, någon som vill bli en blodbank Technology Specialist måste kunna samla in och behandla blod. Dessutom kan hon vara ansvarig för att lista ut blodet typ av patienten och även utför molekylär testning. Det säger sig självt att en stor del av hennes arbetsuppgifter kretsar kring övervaka, hantera, eller andra lärare som också vill bli en blodbank Technology Specialist. Det finns normer som måste följas i USA via Standarder för blodcentraler och transfusionsmedicin Service av American Association of Blood Banks.

Med så många ansvarsområden och sådana detaljerade normer, människor som vill bli en blodbank Technology Specialist kan undra vad den pedagogiska krav. Vanligtvis är det utbildningsprogram håller ungefär ett år. I vissa fall finns magisterexamen program som kan ta två år att slutföra. Det finns också kliniska utbildningen i samband med de flesta ackrediterade program, vilket ger dem som vill bli en blodbank Technology Specialist möjlighet att lära från ett brett spektrum av hand-on erfarenheter. För de personer från andra länder än USA, kommer många program som anser att deras utbildningsbakgrund och erfarenheter och ge dem tillträde från fall till fall.

Innan någon kan bli en blodbank Technology Specialist, kanske hon vill ta en examen och bli certifierad av styrelsen för kansliet inom medicinsk teknik efter att hon har avslutat utbildningsprogram i blodbanken teknik. Men för de individer som vill bli en blodbank teknik specialist och som inte väljer att ta examen certifieras av styrelsens kansli finns en annan väg. Dels måste de ha ett ackrediterat högskola eller universitet studentexamen examen. För det andra måste de tar ut examen med inriktning på en av de biologiska vetenskaperna eller en av de fysiska vetenskaperna. För det tredje måste de ha en tidigare erfarenhet av att arbeta på en blodbank.

Förutom utbildnings-och portioner utbildning, människor som vill bli blodbanken teknik specialister ska ha flera viktiga färdigheter. Till exempel måste de kunna tänka kritiskt, delta i aktivt lyssnande, felsöka, underhålla komplicerad utrustning, och förstå vad de läser. De måste också kunna uttrycka sig både muntligt och skriftligt, delta i härledning, och vara lyhörda för de behov som deras patienter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.