Vilka olika typer av metallurgisk ingenjör jobb?

Metallurgi forskningsingenjörer olika typer av metaller och legeringar för att utforma starkare, lättare och mer mångsidig produkter och utrustning. Vissa ingenjörer är specialiserade på utvinning metallurgi, som innebär att utveckla mer effektiva mekanismer för att avlägsna användbar metall från malm. Andra metoder fysiska metallurgi, som innebär att uppfinna nya produkter och förbättra befintliga tillverkningsteknik. Metallurgisk ingenjör jobb finns i många olika inställningar, inklusive fabriker, stålverk, raffinaderier och forskning och laboratorier utveckling.

Många metallurgisk ingenjör jobb innebär utformningen av de maskiner, utrustning och processer för att utvinna metall ur rå malm. Ingenjörer som arbetar i raffinaderier och anläggningar som tillverkar experimentera med olika småskaliga förfaranden för att skilja rena metalldelar från avfall. De designar krossning, malning och siktning maskiner, och utveckla effektivare metoder för kemisk extraktion. Många professionella specialiserade på att förbättra lakning förfaranden, som innebär att lösa avfallsmaterial från rå malm för att få användbara metall inom. Några utdrag ingenjörer arbetar på plats vid gruvdrift för att avgöra de bästa metoderna för att utnyttja och samla malmfyndigheter.

Fysisk metallurgiska tekniker undersöka kemiska och fysikaliska egenskaper av metalliska element. De experimenterar med olika typer av metaller och legeringar för att avgöra vilka som är bäst lämpade för särskilda ändamål. Till exempel kan en metallurgisk ingenjör som arbetar för ett forsknings-och utvecklingsanläggning uppmanas att utforma ett lätt, starkt huvud golfklubb. Han skulle göra en serie experiment med olika metaller som titan och kobolt, för att fastställa den mest tillförlitliga materialet för produkten. Metallurgi ingenjörer med maskinteknik erfarenhet kan också delta i själva prototypen tillverkning och provning faser i sina konstruktioner.

Professionals som har metallurgisk ingenjör jobb inom flyg-, varvs-och bilindustrin att utveckla säkrare, effektivare metalldelar till olika typer av fordon. Ingenjörer kan design gastankar, motorrum och avgassystem som är mindre känsliga för rost och temperatur. De avgör hur man gör bil och flygplan organ starkare utan att offra funktionalitet och aerodynamik. Några mycket duktiga metallurgiska ingenjörer arbetar i statliga och militära rymdorganisationerna att skapa produkter som kan innehålla upp till extrem värme och tryck.

En kandidatexamen i kemisk och mekanisk industri är nödvändig för att få mest metallurgisk ingenjör arbetstillfällen. Vissa högskolor erbjuder specialiserade magisterexamen i materialvetenskap och teknik för att ytterligare förbereda studenterna för arbete i fält. Nya medarbetare arbetar normalt som forskningsassistenter till ledande tekniker i flera år att få praktisk erfarenhet och blir förtrogen med de olika tekniska och administrativa uppgifter som deltar i metallurgisk ingenjör jobb.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.