Vilka olika typer av folkhälsa sysselsättning?

Det finns många olika folkhälsan sysselsättning typer, erbjuda arbete till hälso-kommissionärer eller chefer, tekniker och ingenjörer, läkare, sjuksköterskor, epidemiologer, utbildare och dietister. Folkhälsa sysselsättning finns i flera inställningar. Bland dessa är statliga och lokala hälso-, sjukhus, vårdcentraler, skolor och universitet.

En hälso-kommissionär eller chef är en folkhälsofråga yrkesman som ansvarar för att skydda hälsa och säkerhet för stat eller bosatta län. Det är hans eller hennes jobb att väcka offentlig politik som syftar till att förebygga och bekämpa sjukdomar epidemier, miljöhot och katastrofer. De måste också främja en sund livsstil och arbeta med partner i samhället att se till högkvalitativ hälsovård är tillgängliga för alla. Medan en kommissionär måste en läkare att hålla denna titel, en regissör bara behöver en mästare för folkhälsan.

Folkhälsa sysselsättning finns också för sanitet tekniker och ingenjörer. Tekniker arbetar som folkhälsan inspektörer att säkerställa att folkhälsan lagar. De kan också utreda sjukdomsutbrott, exponeringar kemiska och offentliga nödsituationer hälsa. Ingenjörer kontrollera tekniska planerna jämfört med folkhälsan säkerhet. Tekniker och ingenjörer kan hitta folkhälsan anställning i inställningar som sjukhus, daghem, stränder, vattenrening system och vuxna vård och omsorg.

Folkhälsa karriärer för läkare och sjuksköterskor är oftast tillgängliga i sjukhus och kliniker. Sjuksköterskor kan också sätta sina folkhälsoutbildning att använda i skolor och universitet. Dessa arbetare interagera direkt med allmänheten, ge medicinsk rådgivning och förvaltning av behandling. Vissa sjuksköterskor bli sjuksköterskor, ger dem möjlighet att förvalta många av de behandlingar som läkarna gör, tillsammans med förskrivning patient mediciner.

Epidemiologi är läran om sjukdomar frekvens och orsaker i mänskliga populationer. Epidemiologer på lokal hälso-avdelningar, i syfte att upptäcka, kontrollera och förhindra utbrott. De måste utreda orsakerna, risker, befolkningar i riskzonen, och alternativ förebyggande för en viss sjukdom eller utbrott.

Lärare hitta folkhälsan arbete i skolor, universitet och program gemenskap. De måste lära befolkningen om att förbättra hälsan för hela samfundet, inklusive sig själva och sina familjer. Folkhälsa lärare försöker ingjuta en attityd av personligt ansvar för att åtgärda problem hälso-och sjukvården i samhället.

Näringsexperter ofta arbetar för statliga och lokala hälso-avdelningar planerar extra näring program för riskutsatta grupper i samhället som utsatta barn, gravida kvinnor, spädbarn, hemlösa och äldre. I friskare befolkning kommer dietister utbilda samhället om betydelsen av kondition och rätt kost.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.