Vilka olika typer av Majors datavetenskap?

På gott och ont, datorer har blivit lika mycket en del av vardagen som den elektriska glödlampan. Som med varje framsteg i teknik, har det skett en ökning i antalet personer som behövs för att arbeta på eller med datorer. Individer som högre utbildning har alltmer vände sig mot områden som inbegriper datorer eller teknik på något sätt. Datavetenskap, en av de stora företagen många elever har valt, är till sin natur, ständigt i spetsen för nya genombrott och idéer. Det är en utmärkt karriärväg för alla som vill engagera sig i det tekniska området.

Människor som överväger att driva en datavetenskap större kan förvånad över att, ganska ofta, är datavetenskap inte om själva datorerna alls. Datavetenskap grader lära personer att använda tekniken till hands, och alla detaljer i denna teknik, att lösa problem. Datalogi är ett mycket matematik med inriktning grad och de flesta studenter som läser kurser om algoritmer, data analys och matematiska beräkningar i sin första årets studier. Datavetenskap stora företagen spenderar många timmar åt att analysera olika former av programmering, och att använda programmering för att lösa problem eller att skapa ny teknik.

Datavetenskap stora tillbringar ofta merparten av sin tid forska, och detta gäller inte bara de fortfarande i akademisk miljö, men de på arbetsmarknaden också. Datavetare får använda studier inom artificiell intelligens för att förbättra aktiemarknaden, eller de kan utforma ett program som hjälper oss att bättre förstå världen omkring oss. Ett utmärkt exempel på ett vetenskapligt genombrott som uppstod som en följd av datavetenskap var kartläggningen av Human Genome Project. De beräkningar som behövs för att få en fullständig bild av det mänskliga genomet var så avancerade att människor skulle ha varit tvungen att tillbringa år arbetar med matematik, men genom att skapa ett nytt program från välkända teknik, var dataloger kunnat stöd i upptäckten.

Datavetenskap stora företagen i allt större utsträckning erbjuds vid universitet och högskolor på många platser. Datavetenskap grader varierar i intensitet från intresseföretags grader till forskarutbildning grader och de flesta datavetenskap program som kräver fyra års studier, vilket resulterar i en kandidatexamen i examen. Vissa institutioner erbjuder stora datalogi som tillsammans med andra stora företag, såsom datateknik, så kallade CSE, eller datavetenskap och informationsvetenskap, så kallade CIS. De flesta program av detta slag har liknande obligatoriska kurser, men olika karriärvägar i åtanke för sina studenter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.