Varför har vissa eleverna att ett ett minus är en dålig klass?

Vissa elever tycker att en A minus är ett dåligt betyg, medan andra är nöjda som stans med ett sådant betyg. Bara varför en nära perfekt kvalitet kunde störa vissa elever har ett antal potentiella svar. Vissa har att göra med hur den lönegraden punkt medelvärden (GPAs) beräknas, vilket i sin tur kan knytas till förmågan att få stipendier i konkurrensutsatta områden, och andra läser "A-" som en nära miss på en annars perfekt resultat. Det kan också finnas ett visst mått av subjektivitet i en A minus, som, när oförklarat av en instruktör, kan orsaka personskador irritation eller rentav ångest. Detta är inte alltid fallet, i klasser baserat på punkt eller procentsats endast system, gör du antingen eller inte få full A-tjänst baserad på saker som objektiva tester.

Det sätt GPAs beräknas kan tyckas orättvist . Skolor får dra av poäng från klass punkt medelvärden för en A-, men inte att ge extra poäng för A-plus betyg. I ett system där en topp poäng klassas som en 4,0 är högsta kvalitet ett A.

I vissa skolor, om detta inte alltid fallet, ett A minus sänker det totala betyget punkt värdet av en grad, vilket gör det räknas som mindre än fyra poäng. Men många lärare även lämna ett plus, och chanserna är student orolig för att få ett A-har också visat extremt överlägsen prestanda på andra håll, får en A plus eller två på vägen som kan balansera ett ett minus. Ur ett antal perspektiv är detta inte ökar procentenheter över 4,0 tilldelas för en klass, så det innebär att eleverna aldrig helt kan lösa in en A eller minus uppnå en 4,0 genomsnitt. Det finns ingen balans mellan bättre än perfekt betyg, och de något lite perfekt. Av denna anledning vissa skolor värdering endast kvaliteter som eller Bs, och de utelämnar plus eller minus tecken helt.

Ett betygssystem där eleverna inte kan lösa in en A minus grad kan vara svårt för en del elever på grund av stor konkurrens om meritbaserad stipendier. Om Stipendierna är svårt att få och gå till de högsta betygen i klassen, eller om underhåll av en nuvarande stipendiet beror på att hålla en 4,0 grad i genomsnitt en A-kan uppfattas som mycket negativt, kan påverka en elevs förmåga att fortsätta att finansiera sin utbildning. Alternativt när gymnasieelever får detta betyg, kan de inte göra ett tillräckligt argument att de tillhör några av de mer konkurrenskraftiga högskolor, som ofta ser till stege studenter endast under utvärderingen och antagning process.

Praktiska överväganden, när betygen är subjektiva, baserade på instruktör utvärdering av saker som kreativt material kan A minus GNAGA några elever som har arbetat mycket hårt, och känna att de har tjänat en högsta kvalitet. Många gymnasiet och instruktörer högskola har erfarenhet av elever tårar i ögonen som finns på deras kontor och tigger om en grad ändra eller ifrågasätta det kloka i en klass. Dessa studenter är ofta topp artister, som används för att få bra betyg, och de kan basera en del av sin självkänsla på GPA och individuella betyg. Ibland är det möjligt att övertyga en instruktör att ändra hans /hennes åsikt om en grad, särskilt om instruktören inte kan ge konkreta bevis varför en grad förtjänar mindre än ett A.

När graderingen beror mer på objektiva klassificeringsmetoder, som att ta flervalsfrågor tester för att fastställa grad är du sannolikt att få ett betyg förändring från en instruktör. Om du tjänat en A minus baserat på provresultat, finns det inte mycket att göra med det, men accepterar att detta var det betyg du tjänat. Det kan fortfarande vara svårt särskilt i ett system som inte låter A plus betyg för att öka GPA, men det är ett tecken på att du kan behöva för att förbättra din studietid metoder för att tjäna bättre betyg i framtiden.

När stipendier eller bidrag är inte på spel, får vara klokt att titta på en mindre än perfekt lönegrad som den bästa du kan göra på den tiden och fortfarande företrädare för ett mycket bra betyg . Om du vill verkligen grad motiveras av en instruktör, schemalägga ett möte för att diskutera dina betyg och be instruktören för vägledning om hur man får bättre betyg i framtiden, eller fråga varför dina resultat inte motiverade en hel A betyg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.