Vad är skillnaden mellan en högskola och ett universitet?

Skillnaden mellan orden högskola och universitet beror väldigt mycket på var du bor. I många fall i USA, ett college hänvisar till ett fyra år högre utbildning bara, och en institution som inte har ackreditering för att erbjuda mer än en kandidatexamen. Kollegiet får också begränsas av dess modifierare. Till exempel kan en teknisk högskola erbjudande associerade mag-examen eller certifiering inom vissa områden bara. Ett Junior College eller Community College erbjuder också en rad A. A. grader och certifieringsprogram.

tradition termen college tillämpas på en del av ett universitet. Stora universitet kan delas upp på skolor eller avdelningar som erbjuder olika grader. På sätt och vis universitetet enhetligt olika högskolor. University of California, Berkeley, till exempel, har högskolorna i musik, naturvetenskap, juridik och humaniora, för att nämna några. Dekanus eller cheferna för de kollegiets övervaka varje college, men möjligheten att bevilja grader är genom overhead universitetet. De flesta stora universitet erbjuder också avancerade grader som doktorer och magistrar. Ett fyraårigt college, inte är knutna till ett universitet kan endast erbjuda kandidatexamen.

Anledningen till att kollegiet först användes i USA är att institut som är etablerade för högre utbildning var mycket små. De har inte tillvägagångssätt storheten i europeiska, och särskilt engelska universitet som Oxford. Män, och först bara män, skulle kunna delta några av de tidiga högskolor som Harvard College, men kunde inte få avancerad doktorsexamina om de studerat utomlands.

Som högskolor som Harvard College växte några ändrade ordet "college" i deras namn till "universitet" för att återspegla att de nu erbjuder avancerade grader och många "högskolor. " Några andra högskolor som representerar den äldsta i USA, höll fast vid det gamla namnet på college, även när de expanderade och erbjöd avancerade grader. Ett annat begrepp som kan vara synonymt med universitet eller högskola är "institut", som också kan ha befogenheter att bevilja avancerade grader. I Storbritannien begreppet högskolan betyder nästan alltid en del av en skola som erbjuder en viss typ av studier som ingår i ett större universitet.

De termer högskola och universitet kan vara synonymt, eller kan användas som ett sätt att ge högre status till en institution för högre utbildning. I Kalifornien finns det tre offentliga grad som beviljar system. Den första omfattar många statliga samhället eller junior college. Nästa är California State University System (CSU), och den sista vid University of California-systemet (UC). När de ingicks, var CSUs kallade statliga högskolor, men i 1982 de utsetts till universitet. UC-systemet, å andra sidan, bidrag doktorsexamina och medicinska grader, och förknippas med mer forskning och större närvaro. På detta sätt kan UC systemet anses vara mer av ett universitet eftersom det har flera av funktionerna i ett universitet. De flesta elever försök att få till en UC på ett statligt universitet eftersom UCs anses sannare universitet.

Många institutioner i CSU systemet är utmärkta och har fantastiska utbildningsprogram. Varje CSU är indelad i "skolor" och erbjuder ett antal grader. Har dock UC systemet högre resning, i allmänhet kostar mer, och förknippas med mer igenkännbara (i. E. , offentliggjort) professorer. Även om en CSU är tekniskt ett universitet är det ibland kallas ett college för att skilja den från UC systemet.

I andra länder får en högskola inte ens vara en institution för högre utbildning. På platser som Hong Kong, Nya Zeeland, Sydafrika och Irland, gymnasier kan kallas högskolor. College i Kanada brukar betyda Junior College eller intyg högskolor som erbjuder utbildning i handeln. I Frankrike betyder college normalt lågstadie eller skolan. Således definition av college kommer att bero på var man går. Det kan vara synonymt med universitetet, en del av universitetet, en junior college, gymnasium, yrkesskola eller högstadiet. Var du bor avgör kommer bara hur mycket ett college faktiskt skiljer sig från ett universitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.