Vad är skillnaden mellan en Frisör och en frisör?

Barberare och hairstylists både få utbildning som ger dem möjlighet att klippa hår, men de har olika kunskaper och metoder för klippning som gör medlemmarna i dessa yrken helt annorlunda. Vid val av tjänster av en yrkesman som tillhandahåller KLIPPNING tjänster bör människor definitivt bedöma skillnaden mellan frisörer och hairstylists så att de kan välja ett som kommer att erbjuda de tjänster de behöver.

Båda dessa yrken är ganska gammal. Frisörer eller frisör-kirurger som de en gång kände används för att hantera hårklippning för män, tillsammans med grundläggande medicinska behandlingar som åderlåtning. Hairstylists, mer känd som frisörer, förutsatt hår tjänster till kvinnor som sträckte sig från skapandet av utstuderade frisyrer som de i ropet under den elisabetanska eran styckning och putsning. Många hairstylists historiskt även arbetat med peruker, och faktiskt i vissa kulturer kvinnor höll sina huvuden rakade och bar komplexa peruker.

En barberare tenderar att främst arbeta med mäns hår, med inriktning på traditionella kort stilar. Barberare också ges utbildning i att arbeta med ansiktshår, som tillåter dem att raka och i övrigt stil ansiktshår. Detta är en avgörande skillnad mellan en barberare och en frisör, eftersom de flesta hairstylists inte behandla ansiktshår. Barberare tenderar också att hålla sig till enkla nedskärningar. Vissa kan också erbjuda ansiktsbehandlingar och hudvård tjänster, beroende på var de gick i skolan.

Hairstylists är vana att arbeta främst med kvinnors hår eller längre männens hår. De kan använda färg och andra behandlingar som hår, och de är också mer upp på aktuella trender och mode. Hairstylists delta i fortbildning klasser regelbundet för att lära sig mer om nya processer som kan användas med hår, och att hänga med förändrade trender i modebranschen. En frisör kommer att känna sig bekväm att göra rekommendationer för en kund och arbeta med speciella önskemål, medan en barberare tenderar att erbjuda ett mer begränsat antal stilar.

Förutom att göra håret, vissa hairstylists också få certifiering som cosmetologists så att de kan utföra vaxning, manikyr, pedikyr och hudvård. Denna bredare utbud av tjänster kan vara lockande för kunder som vill ta hand om flera skönhet behov på ett enda ställe.

Både frisörer och hairstylists brukar skapa mycket bekväm arbetsställning relationer med sina kunder, och de arbetar hårt för att odla en trogen kundkrets som kommer att hålla som kommer in för hår behov. Vissa specialiserade på vissa typer av hår, t. ex. en barberare som arbetar främst med människor av afrikansk härkomst, eller en frisör som har fått särskild utbildning i att arbeta med asiatiska hår. Människor med unika hår behöver definitivt borde åka runt för att hitta rätt leverantör, det genomsnittliga barberaren i ett vitt område, till exempel, kan ha problem med håret på svarta klienter för att han eller hon inte skulle känna till de unika behov av svart hår .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.