Hur väljer jag den bästa träningen Process Management?

Det finns ett brett utbud av utbildning processtyrning program och nivåer av certifiering. Nivån på kursmaterialet beror på målgrupp, kursbeskrivningen, och pedagogiska mål. Process ledarutbildning på högskolenivå är ofta tre till fem kurser som en del av ett datavetenskap eller affärsverksamhet program. Vissa universitet erbjuder certifikat i Business Process Management genom sin fortbildning skolor.

Utbildning på högskolenivå tenderar att vara mer praktisk, med fokus på färdigheter som exempelvis utvecklingen av flödesdiagram och använda affärssystem processhantering. Många stora företag erbjuder kurser i affärsprocessen, men oftast på ledningsnivå. Dessa kurser första hand fokusera på de nuvarande praxis på företaget och inte teori och koncept som ligger bakom denna disciplin.

När du väljer en utbildning processtyrning är det mycket viktigt att läsa både kursbeskrivningen och den rekommenderade förutsättningar. Denna information är till stor hjälp när man beslutar om kursen är på rätt nivå av skicklighet att uppfylla dina krav. Förutsättningar får inkludera en särskild kurs eller relevant arbetslivserfarenhet. Även om de flesta skolor kan du anmäla dig till en kurs, oavsett förutsättningar, ytterligare ansträngningar krävs för att fylla luckor i dina kunskaper.

Små klasstorlek är bäst för processhantering utbildning, eftersom den tillåter instruktören att arrangera en serie interaktiva aktiviteter. Alla process ledarutbildning har ökat i popularitet med den utbredda genomförandet av olika datorsystem. Vid utformning eller genomförande av ett system är det mycket viktigt att ha en fullständig förståelse för affärsprocessen, eftersom det är oundvikligt att såväl programvaran måste ändras eller affärsprocess. Hursomhelst kommer en brist på förståelse av de drivande begreppen och logiken bakom den aktuella eller föreslagna metoder har en enorm inverkan på hur genomförandet framskrider.

Affärsanalytiker komplett ofta en process program för ledarutbildning förutom en examen eller examen i företagsekonomi eller datorn utbildning. Ett företag analytiker ansvarar för att dokumentera den pågående processen, en översyn av konsekvenserna av förändringar inom organisationen, och definiera en ny process som uppfyller alla de organisatoriska och lagstadgade kraven.

Denna disciplin i hantering av affärsprocesser används ofta i kombination med andra färdigheter för att ge värdefull insikt i frågor gällande processer, till exempel flaskhalsar eller andra effektivitetsförluster. En dåligt utformad process är ofta orsaken till ökade indirekta kostnader och ett omfattande behov av personal och resurser för att stödja denna process. Ändringar av åtgärder kan ofta lösa dessa problem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.