Hur väljer jag de bästa jobben i kemi?

Generellt området kemiteknik innebär utnyttja principerna i kemi för att omvandla råvaror till säljbara produkter. Men kemiingenjörer också investera sina kunskaper och färdigheter i utveckling av ny teknik samt mot hitta praktiska lösningar för att förbättra och upprätthålla dem. Dessa faktorer är vad som gör en karriär inom kemiteknik helt annat än en kemist. Faktum är att det primära målet med kemiingenjör går utöver syntetisera produkter som letar efter sätt att göra denna produktion av sådana produkter praktiska och ekonomiska när det gäller tillverkningsprocessen. Kort sagt, det kemiska reframes ingenjör frågan om "hur man gör det" till "hur man gör det i stor skala. "

Bortsett från grundläggande kemi, omfattar kemiteknik flera andra discipliner, inklusive matematik, fysik, biologi, och maskinteknik. Som sådan, det finns en mängd olika jobb i kemiteknik representeras av ett antal industrier. Några av de bästa jobben inom området finns inom läkemedels-, jordbruks-, elektronisk, och textilindustrin. Däremot kan ett ökande antal möjligheter finns inom bioteknik. Faktum är att många kemiska ingenjörer jobbar nu aktivt i olika "gröna" branscher med anknytning till miljöskydd, såsom alternativa och förnybara energilösningar, biologiskt sanering, etc.

Med så många olika typer av jobb i kemiska engineering att välja på, skulle det vara klokt att ge mycket tänkande på vissa faktorer som bidrar till den form och inriktning av en karriär inom detta område. Visst bör de sökande antecknar områden som håller särskilt överklagande grundat på huruvida det finns en önskan att förbättra livet för människor, djur eller miljön som upprätthåller allt levande. Till exempel de som är intresserade att förbättra välbefinnandet hos människor kan välja att arbeta på det biomedicinska området att utveckla nya och säkrare läkemedel, eller att komma in i jordbruket för att öka livsmedelsproduktionen genom att utveckla sjukdomar och skadegörare grödor som tål. Å andra sidan ger biokemi en möjlighet att skydda djurlivet och naturresurser genom att genomföra strategier för att minska och förbättra hanteringen av miljö avfall.

En annan faktor som kommer att påverka en karriärväg inom kemiteknik är utbildningsnivån uppnås. Medan en kandidatexamen är nödvändigt att arbeta i grundläggande kemisk produktion eller förädling, de bästa jobben i kemiteknik finns för dem med avancerade grader. Dessutom, de med utbildning och kompetensutveckling i kommunikation och företag kan ofta överföra dessa egenskaper till en lärare eller övre ledning. Det är också värt att notera att kemiteknik ofta innebär att arbeta med globala team, vilket gör kunskaper i ett andraspråk mycket önskvärt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.