Hur lärarlöner Jämför med andra yrken?

Beräkning av relativa värdet av lärarlöner kan vara lite knepigt, eftersom den tid som lärarna undervisar kan variera kraftigt beroende på staten, stadsdelen, skolan och enskilda lärare. Lärare löner är relativt höga i termer av per timme betalning, om en minimal mängd av arbete och ansträngningar förutsätts. Många lärare är dock tillbringa långa perioder hemma utforma lektionsplaneringar, kommer med innovativa sätt att engagera sina elever och ge feedback på uppdrag. Om allt av denna tid tas i beaktande, kan den relativa värde lärarlöner minska en hel del.

Lärare löner varierar en hel del baserad på den aktuella läraren undervisar i. Till exempel, rapporterade en rapport från American Federation of Teachers genomsnittliga lärarlöner på nationell nivå för att vara $ 51. 009 amerikanska dollar (USD) i 2006-2007. Lärare i delstaten Kalifornien hade en genomsnittlig lön på $ 63. 640 USD, 125% av det nationella genomsnittet. I andra änden av skalan hade lärare i South Dakota en genomsnittlig lön på $ 35. 378 USD, 69% av det nationella genomsnittet. Naturligtvis dessa siffror återspeglar också levnadskostnaderna i deras relativa stater: de tre högst avlönade stater, Kalifornien, Connecticut och New Jersey, är också tre av de dyraste att bo i, medan de tre lägsta avlönade stater, South Dakota, North Dakota och Utah, är tre av de billigaste länderna att leva i.

Utbildningsnivån uppnås påverkar också lärarlöner en hel del. Den genomsnittliga lönen för en lärare med en kandidatexamen, till exempel, var $ 38. 332 USD. Det är ganska lite lägre än den genomsnittliga lönen för en lärare med en masterexamen, som är $ 67. 887 USD. Denna skillnad i lärares löner blir ännu mer framträdande eftersom livslängden kommer in i bilden, med lärare som har undervisning för längre att göra en hel del mer pengar än senare lärare. Och siffrorna blir ännu mer dramatisk om man tittar på dem som undervisar i storstadsområden.

De som undervisar i städer gör det också betydligt mer än de som undervisar rurally i allmänhet. Till exempel hade en lärare med en magisterexamen med maximal livslängd, undervisning i Santa Ana, Kalifornien, en lön på $ 94. 585 USD. I New York City den lön var $ 94. 154 USD, och även i Oklahoma City, längst ner på listan över stora undersökta städer, var lön $ 47. 850 USD. Det är ganska lite som skiljer sig från den lön för lärare intrade nivå lön, vilket i Oklahoma City var $ 31. 950 USD, och i New York var $ 45. 530.

I jämförelse med många andra yrkesområden, naturligtvis, lärare lönerna är fortfarande relativt låg. Medianvärdet för lönen för en akutmottagning läkare, till exempel, är $ 173. 445 USD, och median lönen för en barnläkare är $ 120. 412 USD. Men jämfört med vissa högavlönade yrken på deras första betyg, verkar lärarlöner inte så fruktansvärt lågt: en börjar advokat har en genomsnittlig lön på $ 57. 013 dollar, och en advokat som arbetat mindre än fem år har en genomsnittlig lön på $ USD 64. 063. Och jämfört med andra yrken, undervisning biljettpriser ännu något bättre: den genomsnittliga redaktör gör $ 53. 143 USD, den genomsnittliga trädgårdsmästaren gör $ 31. 000 USD, och den genomsnittliga köksmästaren gör $ 75. 596 dollar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.