Vilka olika typer av Fortbildningscentralen kurser?

Det är en svår fråga att besvara, eftersom fortbildning är en term som kan betyda olika saker beroende på vilken institution som använder det. Alla fortbildning kurser är avsedda att fyllas i av dem som har minst en gymnasieutbildning. Fortbildning kurser är också oftast utvecklas så att öka kunskapen om någon som redan är tränad för ett specifikt arbete-fortsätter den personens utbildning i deras egna områden snarare än att lära dem grunderna i sitt arbete.

Ett sätt att dela upp olika typer av fortbildning kurser av vilka, om några, kredit de ger. Om man tittar på kurser som denna, kan vi se följande typer av fortbildning kurser: Fortbildningscentralen Enheten kurser, examen /certifikat kurser, och icke-kredit kurser.

Fortbildningscentralen Unit (Céu) kurser är ett mycket specifik typ av kurs. Yrken såsom läkare och sjuksköterskor ständigt förändras, och deras medlemmar är skyldiga att vidta ett visst antal Céu kurser varje år för att fortsätta träna. Céu kurser är vanligtvis erbjuds av sjukhus, fackföreningar och liknande enheter associerade med yrken som behöver CEUs.

Examen /intyg fortbildning kurser är sådana som bedriver utlåning timmar som kan användas vid en institution för högre utbildning till tjäna en grad eller certifikat. En programmerare till exempel kan gå till ett universitet och ta en kurs natt skola i en ny dator språk för att förbättra sin användbarhet. Krediter som förvärvats från att genomföra denna utbildning skulle kunna användas för att få en examen eller ett intyg från det universitetet, även om detta var inte nödvändigtvis för att den person som kursen.

Icke-kredit fortbildning kurser är de som inte ger CEUs och kan inte användas för att få en examen /certifikat. Icke-krediter som tillhandahålls av många olika källor och av många olika skäl. I vissa fall deltagare ta kurserna helt enkelt att lära sig mer om en ny färdighet eller teknik som de har hört talas om, i andra fall är den inriktning som krävs av en arbetsgivare. En del företag kommer att sponsra de icke-kredit kurser för att lära konsumenterna mer om en produkt och hur den används. I alla fall, ingen kredit kurser är oftast kortare än andra typer och i allmänhet mycket mindre formellt.

Fortbildning kurser ibland grupperade med vuxenutbildning. Båda typerna av kurser har oftast liknande format: de tillhandahålls till tider som kvällar och helger när de flesta vuxna inte fungerar, och de är utvecklad för dem med ett äldre-vuxen tänkesätt. Vuxenutbildning, dock ofta fokusera på positiva områden och hjälpa en elev att få motsvarande en gymnasieutbildning, fortbildning kurser, däremot, förutsätter att den studerande redan har en hög nivå av förståelse av ämnet, och bygger på det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.