Vilka är de olika hälso-Information Management Karriär?

Hälsa informationshantering karriär omfattar alla typer av jobb som innebär hantering eller överföring av medicinska och register sjukförsäkring. Dessa register kan ha sitt ursprung inom sjukvården eller de kan överföras från en myndighet till en annan i pappersform eller i elektroniska journaler format. Dessutom, hälsa informationshantering karriär innebär att kunna hantera dessa poster på ett sätt som överensstämmer med lokala lagar om integritetsskydd. I USA, sjukförsäkringslagen och portabilitet lagen, även kallad HIPAA, mandat alla poster är konfidentiella hela tiden för att skydda patienter och deras register försäkring.

Under de närmaste årtiondena, hälsa informationshantering karriärer förväntas bli en av de snabbast växande karriärer, enligt studier som utförts av US Department of Labor. Det finns många olika karriärmöjligheter inom detta område. Några av olika förvaltningsåtgärder hälsoinformation karriär omfattar medicinsk transcriptionists, journaler på advokatkontor, IT specialister och medicinska representanter försäkring.

I de flesta vårdmiljöer, läkare och yrkesverksamma sjuksköterskor är i frontlinjen när det gäller medicinska journaler förvaltning . Från diktera journaler att hänföra diagnos koder till de patienter som placeras i sin vård, skall dessa professionella hantera medicinska och patientjournaler noggrant och effektivt. Medicinsk transcriptionists konvertera ljud inspelade medicinsk filer i elektronisk eller pappersform medicinska rapporter som placeras i patientens medicinska filer. Dessa yrkesgrupper arbetar ofta på distans hantering av tusentals vård poster dagligen. Dessa är bra positioner för dem som tycker om att jobba inom vården datahantering, men inte nödvändigtvis vill arbeta i en klinisk miljö.

När läkare och sjuksköterskor Behovet av att placera patient journaler, de ser till kontoret proffs som kan hålla dessa hälsoinformation journaler organiserat och säkert. Journaler personaltjänstemän har i allmänhet särskild utbildning i handläggning och hantering av patientdata för att säkerställa snabb behandling av medicinska räkningar och säker förvaring av sekretessbelagda uppgifter. En kontorist bör vara välorganiserad och har god kommunikationsförmåga, även om han eller hon kan ha mycket begränsad interaktion med patienterna.

Informationsteknik (IT) specialister ansvarar för att bevara elektroniska journaler på ett säkert sätt inom sina anläggnings hälso datasystem eller nätverk. De måste hålla systemet uppdaterat och säkert från externa källor, även om det är strömavbrott eller systemkrascher. Varje karriär inom IT kommer troligen att kräva en högskoleexamen eller professionell certifiering.

Det finns miljoner av hälso-poster som överförs mellan vårdgivare och försäkringsbolag varje dag. Sjukförsäkring företrädare måste försiktig när du hanterar dessa känsliga uppgifter så de är en viktig del av hälso informationshanteringssystem. Snabbhet och noggrannhet är viktiga delar i detta arbete.

Karriär inom vård informationshantering i många olika former inom vårdkedjan. Dessa är speciellt utbildad personal är experter på att hålla patientinformation trygg och säker i alla lägen. De är intressanta karriärmöjligheter för alla som är intresserade av hälsovårdsindustrin.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.