Ska jag säga till en potentiell arbetsgivare att jag fick sparken från ett jobb?

Det finns flera olika sätt du kan avfyras från ett jobb. Du kan sägas upp på grund av företagets ekonomiska utsikter, kan du ha begått ett eller flera fel som ledde till uppsägningen, eller du kanske har förlorat jobbet på grund av illojala eller repressalier metoder. Hur du avskedades, varför du sparken från ett jobb, och det enkla faktum att du förlorat ett jobb man måste ta hänsyn när de söker nya jobb.

Om du fyller i program som ber dig att ange Om du har fått sparken tidigare, är det viktigt att svara sanningsenligt. Innan du fyller i en sådan ansökan är det en bra idé att fundera på vad som hände för att du förlorar ditt jobb, och bestämma hur upplevelsen har hjälpt dig att bli en bättre arbetstagare. Till exempel om du sparken från ett jobb till följd av ständiga långsamhet, kan du fundera på vad du har gjort för att avhjälpa denna situation, eller utarbeta en plan för att förhindra denna situation i framtiden. Om du gjort ett stort misstag att kosta dig ditt jobb, kanske du tänker på vad detta misstag lärt er.

På frågan om dina erfarenheter, vad du bör sträva efter är en snabb, enkel förklaring av situationen. Ge inte en massa detaljer, helt enkelt vara öppen om anledningen och kortfattat förklara i en eller två meningar om hur de erfarenheter som gör dig en mer värdefull arbetstagare nu. Åtminstone anges att du har lärt dig från att sparken från ett jobb, och stanna där.

I USA, tekniskt, en tidigare arbetsgivare kan inte ange några skäl för uppsägningen, eller kommentera ditt arbete, även i ett trevligt sätt. Dessa begränsningar kan ignoreras under vissa omständigheter, så var inte beroende av din tidigare arbetsgivare, särskilt en som kan ha sparken för att du har goda skäl att inte säga det. Ofta finns det inget sätt att bevisa att arbetsgivaren sagt ett annat bolag till vilket du nu söker. Men anser att du sannolikt kommer att fångas i en lögn om du inte är ärlig om att få sparken tidigare.

Det kan ta gissningar att bestämma om du ska diskutera felaktig uppsägning. Om du stämde företaget och löst frågan, kan du ange detta i några få ord. "Jag olagligt avslutades, anmälde saken och löst det. " Det finns ingen anledning att tala om de närmare detaljerna kring omständigheterna. Människor kan oroa sig för att säga så mycket, att eftersom ingen potentiell anställd vill ses som en potentiell risk för företagets välfärd. Är du en "stämma-happy" anställd som kommer att hamna arkivering diskriminering passar varje gång du sparken? Det är bäst att vara mycket kortfattad när som förklarar detta, och kanske uttrycka att det var en olycklig situation, bästa glömt.

När du har fått sparken från ett jobb förskyllan egen hand, som med företag eller avdelning bred uppsägningar, endast att företaget omorganiseras, stänga eller minska dess arbetsgrupper kraft. Om du sparken från ett jobb på detta sätt be en anställd i bolaget, som en medarbetare att skriva ett rekommendationsbrev. Detta kan eliminera alla tvivel om att företaget kan ha valt dig för uppsägning på grund av ditt arbete inte uppfyllde företagets krav.

Den generella regeln när vi diskuterar att ha förlorat ett jobb är att vara ärlig, men kort. Observera att det finns ingen anledning att lista hur du lämnade ett jobb på ett CV, men var beredd på frågan uppstå under en intervju. Det hjälper verkligen att ha ett standard svar finns så du kan bekvämt besvara frågan, och sedan gå vidare till andra mer positiva ämnen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.