Vad är skillnaden mellan en kurator och en socialarbetare?

villkor rådgivare och socialarbetare är lite utmanande eftersom alla har olika definitioner. Vissa som socialarbetare får detta namn av typ av jobb de har, men de kanske inte har utbildning som licensierar dem av staten att ge rådgivning. Särskilt i statliga myndigheter, ett fåtal socialarbetare inte inneha avancerade licenser eller grader, men har utbildats för att utföra vissa uppgifter som en myndighet kräver. På samma sätt kan många använder titeln rådgivare, och detta innefattar ett antal som inte har examen i psykologi eller tillstånd med särskilda organ. Det finns många olika typer av rådgivare, inklusive religiösa, akademiska och kuratorer jobb, och de kanske kan hjälpa människor under vissa omständigheter, beroende på deras erfarenhet och utbildning.

Saker och ting blir väldigt annorlunda om människor söker för licensierade terapeut. I detta fall kan en licensierad terapeut kallas en specialiserad socialarbetare, en så kallad licensierad kliniska socialarbetare (LCSW), eller en licensierad terapeut som ett äktenskap och familj terapeut (MFT) eller äktenskap familj och barn rådgivare (MFCC). Andra yrken kan också komma under rubriken rådgivare. Psykologer och psykiatriker är både utbildade och utrustade för att vara rådgivare för, och de har tillstånd att göra det.

Detta innebär väsentligen att en licensierad kliniska socialarbetare är utrustat för en rådgivare. De har magisterexamen i socialt arbete, och de har slutfört extra utbildning utöver denna examen för att få licensieringen. Inte alla LCSWs väljer att vara terapeuter, men alla LCSW kan vara. Frågan kan bli förvirrande eftersom de flesta licensierade rådgivare (MFTs och MFCCs) kanske inte kan kalla sig socialarbetare, om de arbetar på jobb där denna titel ges automatiskt. Men om en MFCC eller MFT är inte en licensierad socialarbetare, är vissa yrken inte är öppna för denna person.

En del människor ställa denna fråga eftersom de är intresserade att finna den bästa terapeuten. Kommer en rådgivare (MFT eller MFCC) vara mer kvalificerad än en licensierad socialarbetare? Detta är en mycket individuell fråga. En del i den mentala hälsan yrke tyder på att den bästa vården, borde folk söker efter professionella med någon av dessa titlar som har relativt stor erfarenhet. MFTs och LCSWs som har i praktiken för ett antal år kommer att ha fått större möjligheter att arbeta med en varierande befolkning.

Något vissa psykiska hälso-och sjukvården föreslår folk undvika är "rådgivare" som inte har den utbildning eller licensieringen som skulle hjälpa dem i komplexa situationer. Fortfarande många människor få hjälp genom att arbeta med en andlig eller jobb rådgivare för specifika behov. Förhoppningsvis rådgivare är begåvad nog att inse när en kund kräver större stöd och färdigheter SAKAB i stället.

Den sista frågan som kan skapa en del missförstånd när folk söker efter en rådgivare är att vissa människor ha flera licenser. Det finns människor som är både LCSWs och MFTs, till exempel. Även vissa associerade med kyrkor eller som arbetar som utbildning rådgivare har licensieringen som MFTs, eller i socialt arbete, eller till och med licensierade psykologer. När människor söker efter en lämplig rådgivare, bör de söka tillstånd, tillräcklig erfarenhet och även intervjua några folk att hitta någon som de känner sig bekväma. I slutändan får det särskilda grad saken mindre än egentliga licensen, kompetens och komfortnivå av att diskutera svåra frågor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.