Hur kan jag få yrkeserfarenhet innan landning mitt första jobb?

flesta människor som har just satt foten i arbetslivet är "torr bakom öronen" när det gäller yrkeserfarenhet. Om du påbörjar din första officiella jobb jaga, kanske du undrar: hur kan jag landa mitt första jobb när även nybörjar jobb kräver yrkeserfarenhet? Oavsett om du är fortfarande en student eller upplever redan glädjen att navigera dagens arbetsmarknad, kan du vinna fortfarande den yrkeserfarenhet du behöver för att landa jobbet du vill ha.

Om du fortfarande är en student, en av de enklaste sätten att få yrkeserfarenhet är att registrera sig för ett co-op program eller praktikprogram. Dessa program är vanligtvis underlättas av din skola, som sedan syftar till att matcha dig med ett företag eller organisation i ditt valda område där du kommer att arbeta för en bestämd tidsperiod. Som praktikant eller co-op student, du vanligtvis få akademiska krediter snarare än en lönecheck i utbyte mot ditt arbete.

Volontärarbete är ett annat sätt att få yrkeserfarenhet, oavsett om du är student, arbetslös eller närvarande anställd. Som volontär kan du ofta få mer flexibilitet med din tid engagemang än med en praktik, som ofta kräver samma åtta timmar om dagen från praktikanter från anställda. Till skillnad från praktikant är dock volontärarbete ofta mindre krävande när det gäller att få praktisk yrkeserfarenhet som kan tillämpas på den typ av jobb du förbereda. Till exempel, en praktikant på ett icke-vinstdrivande organisation kan ha möjlighet att jobbet skugga en annan anställd och att engagera sig i samma möten och evenemang som sina kollegor, medan en volontär kan tilldelas uppgifter som fyllning kuvert, där lite på arbetsplatsen krävs.

Beroende på bransch och typ av tjänst du är intresserad av kan du få även yrkeserfarenhet genom din egen personliga kontakter. Detta är särskilt effektiva om du vill skaffa yrkeserfarenhet i syfte att förbereda för en karriär med self-employment/freelance potential, såsom en konsult, författare eller designer. I denna egenskap kan du erbjuda dina tjänster till en vän, familjemedlem eller kollega som också äger ett eget företag, som sedan kan du funktionen band till en professionell organisation på ditt cv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.