Hur får jag en intervju när hundratals personer söker jobbet?

Många arbetstillfällen är mycket eftertraktade på den moderna arbetsplatsen. Tävling om en gemensam ståndpunkt kan komma regionalt, nationellt och även internationellt med tillkomsten av online mänskliga resurser avdelningar och elektroniska tillämpningar. Så hur är det möjligt att få en intervju när hundratals personer söker samma jobb?

Få en intervju handlar om ett sökande lämnade ett positivt tillräckligt intryck för att den person som beviljat intervjuer att sökanden får en . Det finns ingen specifik formel för att göra detta, och varje jobb öppnar kommer att kräva en anpassad strategi för att lyckas. Följande tips för hur man får en intervju som skulle vara till hjälp i de flesta situationer.

Forskning vilka kvalifikationer den person som hyr är verkligen letar efter. Vad mer specifikt avser uthyrning företaget vill ha i den nyanställde? Forskning om den ståndpunkt som är specifika för företaget bör göras före ansökan, så att ett CV kan anpassas till positionen. Söka på internet för berättelser om andra personer som har ansökt hos det företaget eller liknande jobb, prata med personer arbetar på företaget om möjligt.

Företag gör ofta mycket bred kompetens förfrågningar om jobb, när de i verkligheten vill ha någon med en viss utbildningsnivå eller certifiering. Ett jobb öppning för en assistent kan läsa att den lägsta utbildningsnivån en gymnasieexamen i verkligheten, kan den person som hyr bara letar efter någon med ett intresseföretags grad, eftersom en högre utbildning skulle kunna kräva högre lön på grund av företagets normer och en lägre utbildningsnivå kan kräva mer utbildning.

Har kontakter inom företaget hjälper dig. Det gamla ordspråket, "Det är inte vad du vet, det är som ni vet" fortfarande sant även i den moderna arbetsplatsen. Oavsett om du vet människor genom college, med en professionell organisation, eller är närstående någon bra till i ett företag i god för din förmåga innebär att du är mycket mer benägna att få en intervju. Åtminstone kan den personen ge dig ett rekommendationsbrev som kommer att ge ökad tyngd åt din ansökan, i bästa fall kan de prata med någon i mänskliga resurser och få dig en intervju.

tydligt visa dina kvalifikationer på ditt cv. Inte bara skicka in en generisk återupptas, se till att en du skickar tydligt visar att du uppfyller alla de kvalifikationer för tjänsten. Om du inte har de nödvändiga kvalifikationerna visas, får du inte en intervju.

Skicka ett imponerande brev. Följebrevet tillåter en sökande att ställa sig bortsett från de andra potentiella hyr genom att särskilt åtgärda varför de skulle utmärka sig på jobbet. Låt den tilltänkta arbetsgivaren veta specifikt varför du är det bästa valet för jobbet och varför du förtjänar en intervju.

Ta begränsa ord från ditt CV och ansökan. Vissa ord eller fraser kan diskvalificera dig från en position, så ta bort dem från ditt CV om möjligt. Ange inte löneanspråk inte är absolut nödvändigt, begär för mycket eller för lite kan ta bort din ansökan från den potentiella hyra högen. Om du är villig att resa för jobbet, satte ner det, inte nämna det om du är bara beredd att resa då och då eller inom ett begränsat avstånd.

Uppföljning av ansökan. Om det är möjligt och tillåtet, kontakta en potentiell arbetsgivare ungefär en vecka efter sista ansökningsdag har passerat. Vissa HR folk vänta med att ge ut intervjuer till kommande hyr följa upp sina ansökningar, och tror uppföljningen visar sig som verkligen vill jobbet. Denna praxis har gått i onåd hos den mängd ansökningar som många företag tar emot, så kontrollera platsannons för att se om uppföljning av en ansökan är lämplig. Inte trakassera företaget-helt enkelt ringa eller maila en gång om ni har lämnats om platsannons och det är lämpligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.