Vad är en frisör?

En frisör, eller frisör, är någon som nedskärningar och stilar hår. Han eller hon ofta erbjuder andra tjänster såsom färg och hårförlängningar. Sysselsättningen i detta yrke är oerhört varierat, från kraftfulla salonger som tillgodoser de rika och berömda till hörn barbershops som erbjuder grundläggande hårklippning till låga priser. Beroende på var en frisör verk han eller hon normalt måste få en kosmetologi licens från ett certifierande organisation, för att säkerställa att frisör har uppfyllt grundläggande utbildning.

East Baton Rouge Parish Sherriff's Office , Prison Inmate List

Frisörer arbete i en mycket gammal yrke. Människor har styling hår i tusentals år, och den personliga följen av många kungligheter och framstående individer som ingår frisörer så långt tillbaka som grekisk och romersk tid. Precis som sina gamla kollegor, modern hairstylists hänga med hår mode, populära trender och nya tekniker för skärning och styling hår.

 

En bra frisör har ett utmärkt sätt mening, tillsammans med en skarp blick för utseende som kommer att vara attraktiva på en specifik kund. Han eller hon kan använda olika knep för att klippa och textur hår för ett önskat utseende, och en frisör kan även lägga till färg på sänkningen, om så önskas. En del använder sig av hairstylists att göra sitt hår till större evenemang, som bröllop och baler, med hänvisning till erfarenhet och kompetens av frisör att få en snygg, modern look.

 

I vissa fall kan en frisör kan välja att fokusera på en specifik subfield av frisörverksamhet. Till exempel några hairstylists specialiserade på färgning av hår, färg är ytterst komplex och det är lätt för ett färgämne jobb att gå fel, så anlita en professionell colorist ofta i hög efterfrågan. Andra specialiserade på etniska hår, fick särskild utbildning så att de kan hantera de särskilda behoven hos personer med unika hårtyper. Vissa fokuserar på att använda alla naturliga produkter, eller erbjuda andra kosmetika tjänster utöver hårstyling, som spikar, smink och ansiktsvård.

 

Sysselsättningsperspektiv inom detta område är generellt bra, eftersom många människor finner skäl att gå till en frisör då och då. Ersättningen varierar kraftigt. Många hår salonger hyr stolar i sina hairstylists, så att varje individ att ställa personliga priser och ta in kunder som önskat i utbyte mot en uppsättning månadsavgift. Andra betala deras stylister per timme eller av kunden, och några hairstylists föredrar att arbeta på egen hand, även om etableringskostnader för en salong kan bli dyrt.

 

Om du är intresserad att bli frisör ska du leta efter en kosmetologi skola som erbjuder utbildning. Skolan hjälper dig att uppfylla utbildningskraven för licensieringen, och personalen ofta hjälpa sina studenter med statligt uppdrag kosmetika undersökningar, vissa skolor erbjuder även placering hjälp till nyutexaminerade.

 


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.