Vad är en A & R Rep?

En A R rep är en person som fungerar som länk mellan ett skivbolag och artister genom avtal med kommissionen, som också är känd som skivkontrakt med etiketten . Termen A R står för konstnär och . A R REP ansvarar för att hitta nya talanger, övervaka deras första kontakt och inspelning med ett skivbolag, och hjälpa till med försäljning och marknadsföring av konstnären när inspelningen har framställts.

utbildning och erfarenhet som krävs att bli en A R rep varierar kraftigt. Det är viktigt att han har en viss grad av musikalisk förståelse. Bara njuter av musiken är dock inte tillräckligt. De bästa kandidaterna har en musikalisk bakgrund samt en affärsmässig bakgrund. Många högskolor erbjuder nu kombinerad examen i musik och näringslivet för att ge en väl avrundad utbildning för dem som är intresserade att driva karriär i musikbranschen.

Läs mer: Jefferson County Inmate Roster

 

 

Att hitta nya talanger är det viktigaste målet för en A R rep. Dessa yrkesgrupper är de chefer som ibland kallas scouter . De går till konserter och visar upp att lyssna till musiker, att finna dem som har potential att lyckas i skivindustrin. De ger också rekommendationer till sina chefer på skivbolaget att avgöra vem som kommer att få nya kontrakt med företaget.

 

När talang har undertecknats, A R rep följer musikerna längs inspelningen och efterproduktionsskedet . Han är inte anställd av bandet, men är anställd av skivbolaget, och är bäst genom att hålla båda enheterna lycklig. Det är viktigt att notera att han inte har samma ansvar som bandet manager. Ofta bandet manager i själva verket blir kontaktperson för A R rep.

 

Den digitala åldern har något ändrat karaktär A R avdelningar för många skivbolag. Det är mindre beroende av i-person scouting och mer online scouting är gjort. Band in the 21st Century har möjlighet att lansera sig på Internet genom olika medel, såsom sociala nätverk och sökmotoroptimering. Vissa kan bygga upp ett följande bara genom att använda dessa online-resurser, på samma sätt att de kunde en gång bara genom att resa till live för publik.

 

Utifrån dessa förändringar, tillsammans med nedgången i skivförsäljningen eftersom den digitala tidsåldern, är många skivbolag Avklipp ner deras A R avdelningar. Att kunna söka talanger via Internet innebär att färre A R personer behövs för att utföra samma jobb i det förflutna. Det återstår att se vilken roll de traditionella A R avdelning kommer att vara i framtiden.

 


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.