Vad är Perinatology?

Perinatology är en gren av obstetrik som fokuserar på de kritiska tidsperiod mellan strax före och strax efter födelsen. De tjänster av en perinatologist används när en graviditet anses hög risk. Dessa specialister arbetar oftast i ett sjukhus som tillhandahåller medicinsk och kirurgisk vård för havande kvinnor och spädbarn, och de kan arbeta sida vid sida med genetiska rådgivare, regelbundna förlossningsläkare och andra specialister som kan ge stödjande vård.

Detta fält är också känd som moder till foster medicin. Innan födseln kan ett perinatologist utföra genetiska tester och andra prov för att fastställa fostrets och uppskatta risken för komplikationer. Han eller hon kan även ge medicinsk behandling av en graviditet om det anses som hög risk, vilket kan vara fallet i en multipel graviditet eller en graviditet där modern har en kronisk sjukdom eller är av hög ålder. Den perinatologist mål är att säkerställa att graviditeten löper så smidigt som möjligt.

 

Dessa specialister kan också ge vård under förlossning. Perinatology gäller konventionell vaginal förlossning, interventionella c-sektioner och andra förfaranden som kan hållas för att göra förlossning säkrare för mor och barn. Efter födseln kommer en perinatologist undersöka barnet och att lämna rekommendationer för vård som kan inkludera administrering av läkemedel eller utförandet av en operation för att reparera medfödda missbildningar.

Läs mer: Charlotte County Sheriff's Crime Database

 

 

Specialister på perinatology börjar i ett obstetrik och gynekologi uppehållstillstånd, så småningom minska sin fokus till nästa grisning, som vanligtvis definieras som tiden från fem månader före leverans till omkring en månad efter födseln. Perinatology kräver en omfattande kunskap om fostrets utveckling och de många komplikationer som kan utvecklas, förutom obstetrik och kirurgiska färdigheter.

 

När en kvinna har en hög risk graviditet kommer hon vanligen kallas en perinatologist för vård . Detta garanterar att både modern och det växande fostret få bästa möjliga vård, med tidiga insatser för nya medicinska problem, och upplevelsen av en skicklig läkare som kan ta itu med specifika frågor och frågor. En specialist i perinatology kan också vara en del av den medicinska team som deltar i fertilitetsbehandling.

 

Arbeta med ett perinatologist kan öka chanserna för ett positivt resultat i en hög risk graviditet, men inga garantier kan gjorts. Graviditet är komplicerat, och ett antal villkor och slumpmässiga händelser kan ha en inverkan på en graviditet, vilket gör det omöjligt att förutsäga hur det kommer att gå.

 

Läs mer:Bibb County Jail Inmate Information System

 


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.