Vad är Etnobotanik?

Etnobotanik är en specialiserad gren av växtvetenskap som syftar till att förstå de komplexa sambanden mellan mänskliga varelser och växter. Olika kulturer i dåtid och nutid har upptäckt en mängd olika användningsområden för sina inhemska växter. Folk använder växter för mat, medicin, tak över huvudet, kläder, kosmetika, och i religiösa ritualer, bland många andra användningsområden. Allmänhetens intresse Etnobotanik är på uppgång på grund av bevarande oro och öka överklagande i de potentiella fördelarna med naturliga livsmedel och läkemedel.

Ethnobotanists arbete vanligtvis utomhus, observera hur vissa kulturer använda sina anläggningar. Fält ethnobotanists ofta reser till isolerade till exotiska platser, som tropiska skogar, lära sig hur och varför vissa växter används. Innan vi inleder på expeditioner, forskare bedriver ofta i omfattande forskning om vad som redan är känt om den inhemska växter och människor i en region. Väl på plats, ethobotanists tillbringar ofta flera månader eller år med en grupp infödingar, få kunskap om de praktiska och andliga aspekter av hundratals olika växtarter. De gör detaljerade rapporter om sina resultat, minutiöst samla växter prover för analys, och om möjligt göra personliga intervjuer med lokalbefolkningen.

Läs mer: Fayette County Current Inmate Lookup

 

Laboratory ethnobotanists analysera kemiska och fysikaliska egenskaper av olika växter för att avgöra om de kan till praktisk nytta för människor. Experter kombinerar sina kunskaper om Etnobotanik och laboratorievetenskap att utföra krävande experiment på växt vävnader, frön och pollen. Ethnobotanical forskning kan leda till den direkta utvecklingen av nya läkemedel och kosttillskott. Dessutom är huvudmännen i Etnobotanik ofta anställda av forskare vid bioteknikföretag, kosmetika fabriker och mat institutioner vetenskap.

 

De flesta praktiserande ethnobotanists fått doktorsexamen i botanik, samt omfattande utbildning i antropologi, ekologi, sociologi, historia eller medicin. Ethnobotanists behöver en bred kunskap och utbildning bas för att kunna utföras tillfredsställande fält och laborationer. De använder vanligen antropologiska huvudmän att objektivt granska ett samhällets användning av inhemska växter, och tillämpa sina ekologi kunskaper för att främja botaniska bevarande, skydd och medvetenhet till en allmän publik.

Läs mer: Gila County Superior Court

 

Det finns en växande efterfrågan på kvalificerade forskare för att utföra Etnobotanik forskning, både i fält och i labbet. Ethnobotanists blir snabbt förgrundsfigurerna i bevarandeåtgärder, samt konsulter expert på att återställa ekosystemen och skogar. Dessutom finns en stark global trend att använda naturliga växtbaserade läkemedel i stället för moderna artificiella läkemedel. Den specialiserade kunskaper om ethnobotanists kommer att fortsätta att påverka forskning och utveckling av läkemedel och naturliga livsmedel.

 


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.