Vad är CliffsNotes?

CliffsNotes är en studiehandledning förlag som har funnits sedan 1958. Dessa studieguider kan läsas i form av broschyrer eller online. Den gemensamma stavfel av studieguider är "Cliff Notes. " Vissa motståndare till de studieguider anser att riktlinjerna uppmuntrar studenter att undvika att läsa själva litterärt verk, i stället förlita sig på studier av förse dem med all den information de behöver.

CliffsNotes Företaget grundades av Cliff Hillegass, en man född i Rising City, Nebraska. Hillegass älskade litteratur från tidig ålder, och detta läslust förde honom till en karriär hjälpa eleverna utveckla en starkare förståelse av litteratur. När Hillegass blev en doktorand vid University of Nebraska, arbetade han heltid som kollegium bokhandel representant för Long's College Bookstore.

 

Samtidigt arbetar där gjorde han viktiga kontakter som skulle tjäna honom väl under senare år. En kontakt i Toronto vid namn Jack Cole var avgörande för att uppmuntra Hillegass att börja sitt företag Cliffs Notes. Cole var ägare till Coles, The Book People. Det kanadensiska företaget skrev studieguider kallade Coles Notes. Cole berättade Hillegass att amerikanska studenter kan tänkas vilja köpa studieguider också.

Läs merLewis County Corrections Department Inmate Search

 

Som svar på detta förslag, började Hillegass CliffsNotes i augusti 1958. Ursprungligen publicerade företaget 16 studieguider baserad på Shakespeares litteratur. Guiderna var utformade för att hjälpa studenterna att förstå litteratur som de kunde hänföras till att läsa i skolan. Varumärket gul-svart studieguider växte snabbt i popularitet världen över.

 

Företaget rekommenderar att elever använder studieguider i ett av två sätt. Den första metoden är att läsa tilldelade kapitel i boken eller handling av pjäsen. Vidare bör eleverna läsa den del av CliffsNotes som motsvarar kapitel eller handling. Eleverna får också besluta att läsa hela boken eller spela först och sedan hänvisa till CliffsNotes för vidare förståelse.

 

CliffsNotes ge information om upphovsmannen till ett litterärt verk, sammanfattningar kapitel, inblick i tecken, sociala och historiska sammanhang som arbetet skrevs, en ordlista, och en bibliografi för att hjälpa studenter få fram mer information om litterära verk. Idag CliffsNotes studieguider finns för icke-litterära ämnen också. Eleverna kan hitta CliffsNotes att diskutera ämnen såsom algebra, grundläggande matematik, naturvetenskap, historia, främmande språk, skriva, testa preparatet, och andra akademiska ämnen. Den webbplats erbjuder gratis studieguider studenter kan ladda ned och använda för att öka deras kunskap i ett visst skolämne.

 


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.