Vem var Homeros?

Homer är namnet på två stora män, gamla Bard och fadersfigur på träffen serien "The Simpsons". Denna artikel är dock i första hand den liv, identitet, arbete Homeros antiken. Homer är ett namn som delats ut till författaren av den antika grekiska dikter Odysséen och Iliaden. Även om det har kommit fram av forskare att dessa två dikter skrevs för muntlig presentation-och att författaren kan i själva verket har varit analfabeter-det författarskap är bred debatt. Vissa Homeros forskare menar att det kan ha varit fler än en person som hade ett finger med i skapandet av dessa två episka berättelser.

Om "Homer" var en person eller flera, är det underförstått att han bodde i den 8: e eller 7. talet fKr. Vi vet väldigt lite om honom. I själva verket, trots att historiker och forskare i litteratur har tillbringat mycket tid på att leta, det finns inga konkreta bevis på att han någonsin existerat. Den enda bitar av information som vi har om Homer har gått ned i traditionella berättelser. Dessa källor berättar att Homer var blind, men oense om hans födelseort. Vissa säger att han föddes på ön Chios. Andra däremot, hävdar att han var född i olika joniska städerna.

Även lite är känt om identitet (eller identiteter) av Homer, hans verk vida känt. Iliaden och Odysséen är två av de äldsta delar av litteraturen. De kommer från vad som har accepterats som många generationer av muntlig berättartradition. Ingen kan egentligen veta hur många andra sådana berättelser fanns en gång. Vi vet bara att dessa två hade gått ner tillräckligt länge för att göra det till en tid då människor började spela in information med det skrivna ordet. Om de hade missat bara en generation århundraden sedan, skulle vi inte kunna uppskatta det arbete Homer idag.

Det finns några referenser till Homeros i andra delar av litteratur från sin tid, eller gånger kort efter hans livstid. Andra grekiska författare antingen direkt diskutera Homer eller anspelar på en man likt honom. En stor del av stipendiet har gått in i studiet av dessa referenser. Det verkar dock inte att någon av texten ägnas åt Homer kan erbjuda konkreta bevis om vem han var. Spärr några fantastiska upptäckter i framtiden kommer den verkliga identiteten på Homer är fortfarande okänd. Vi måste helt enkelt gissa vem han var när vi läser hans fantastiska episka verk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.