Vem är Tiny Tim?

Tiny Tim är en karaktär i Charles Dickens roman A Christmas Carol . Han är son till Cratchitts, och karaktären av Scrooge lär känna Tiny Tim genom sitt besök i Cratchitt hushåll med andan i julklapp.

Många har anklagat Dickens uppenbar sentimentalitet i fråga till Tiny Tim. Han är förlamade, och förefaller klokt utanför hans år. Han är också hotas med döden, som Scrooge fynd. Faktum är Joakim ingripande för det goda i Cratchitt familjen det enda sätt på vilket Tiny Tim kan sparas.

Vissa kallar Tiny Tim en klassisk Dickens "karaktär, ett porträtt av den kloka barn som snart kommer att lämna jorden. Han står ut med hans svagheter och sjukdomar på ett sätt som de flesta känner inte bäras av de flesta barn, även om de är sjuka. Men Dickens levde i en värld där barn dog, och även om Tiny Tim's sjukdom och beteende kan tyckas uppenbart sentimental, kan det också vara korrekt.

Med färre botemedel för sjukdomen i den viktorianska perioden, var det många barn som Tiny Tim, och många familjer som kunde ganska lätt rör hotet att förlora en eller flera av sina barn. Faktum är att många familjer i dag, strejker Tiny Tim fortfarande en korda av sorg. Det finns fortfarande sjukdomar som andebarn bort före sin tid. Varje förälder med ett sjukt barn är sannolikt att se en kärna av sanning i det sätt Tiny Tim skildras. har faktiskt viss forskning gjorts som tyder på vad som kan vara orsaken till Tiny Tim mystiska sjukdom. Några föreslår att han drabbats av polio. Andra menar njursjukdom eller tuberkulos. I båda de två senare fallen kan ordentlig läkarvård ha stoppat sjukdomen. Dessa potentiella förslag utgör den svåra situationen för Tiny Tim mer verklig.

Många hävdar Tiny Tim är symbolisk för en fråga Dickens ville trycka hem. Fanns hushåll över hela England som hade sjuka barn som kanske har levt utan fattigdom. Tiny Tim är en symbol inte bara för dessa barn, men som katalysator för förändring. Dickens hoppades antagligen att du får fler än ett Scrooge i slutet av A Christmas Carol . faktum i de flesta av Dickens romaner visar att han fortsätter sökandet efter social rättvisa och rimliga behandling av de fattiga. Således Tiny Tim är inte bara en ynklig döende barn, utan utgör Dickens synvinkel. Om Dickens kunde få sin publik att förstå de många tomma platser kvar av barn som inte hade råd med sjukvård, hade han lyckats i sin argumentation att mycket mer måste göras för de fattiga.

Romanen inte avslutas med Scrooges ord men med Tiny Tim's "Gud välsigne oss alla. " Detta visar återigen att Tiny Tim på många sätt är allegori för ett grundläggande argument för social rättvisa. Tiny Tim inte bara be välsignelse för sin familj, men för "var och en. "

Även om vissa kan anklaga Dickens att överklaga till rörelse genom att argumentera för en punkt, är det ett överklagande som fortfarande genljuder. Tiny Tim ger bara oss möjlighet att med beaktande av de många barn som fortfarande saknar botemedel för sjukdomen eller pengar för att bo bra. Dickens, skulle många hävda, skulle titta på havet av Tiny Tims idag och föreslår att dessa barn förtjänar medlidande och har rätt till behandling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.