Vem är Perseus?

i grekisk mytologi är Perseus en grupp av hjältar som ävenTheseus, Akilles, Jason, Odysseus, Hercules och Bellerofon. Perseus's Berättelsen börjar med hans farfar på sin mors sida, kung Acrisius Argos. Ett orakel berättade för kungen att han skulle bli dödad av sin dotter Danae son, och han svarade med att låsa henne i ett torn.

Men Acrisius inte räkna med Zeus, som beslöt att han ville fria till Danae, och sänkte sig över henne som en gyllene dusch. Resultatet av samverkan var barnet Perseus. Acrisius inte känner att han direkt kunde döda sin dotter, så han lade Danae och Perseus i en träkista och kastade den i havet. En fiskare på ön Seriphos räddade dem och kungen av Seriphos, Polydektes välkomnade dem till domstol, och Perseus växte upp där.

Polydektes ursprunglig godhet förvandlats till önskan om Danae, som inte hade något intresse gifta sig. Tanke Perseus beskydd av sin mor, låtsades Polydektes att mjukna och att söka en brud på annat håll. Han bad alla sina undersåtar att bidra till brud gåva, och Perseus, som hade ingenting av väsentlig betydelse för att ge erbjöd konungen sina tjänster. Polydektes frågade efter chefen för gorgonen Medusa, helt avsikt att uppgiften Perseus's doom, som Medusas blick vände sig folk till sten.

Och faktiskt, kan Perseus ha omkommit kämpar Medusa hade det inte varit för förböner för Athena, som höll Medusa som sin fiende. Athena varnade Perseus om faran med Medusas blick och gav honom en sköld så blank den kan fungera som en spegel. Hermes gav honom en skära och en läderväska och riktade honom var att hitta Graiae, systrar Gorgonerna, som kunde-om de vill-direkt Perseus om var han kunde hitta Medusa samt en mössa av osynlighet, och bevingade sandaler, vilka båda Perseus skulle behöva om han skulle kunna besegra den Gorgon.

Den Graiae bodde nära Mount Atlas och urskiljdes genom att ha ett öga att de delade mellan dem. Perseus smet upp på dem och tog deras ögon när de passerade den bland dem. Eftersom han vägrade att lämna tillbaka det till dem tills de besvarade hans frågor, och eftersom de var hjälplösa utan deras ögon, Perseus fick vad han ville.

Med dessa aides, var Perseus kunna vända Medusa osynligt, döda henne utan att se på henne, högg huvudet och placera den i väskan. Den bevingade hästen Pegasus föddes ur Medusas huvudlösa kroppen.

flyga hem med sin bevingade sandaler, fläckig Perseus prinsessan Andromeda fastkedjad vid en klippa i havet, foder för ett havsmonster. Perseus vände sjöodjur till sten med en glimt av Medusas huvud, och räddade prinsessan. När återställa henne till hennes föräldrar, kung Cepheus och drottning Cassiopeja, Perseus bad Andromeda hand i giftermål, och samtycke ges, återvände de till Seriphos tillsammans.

Framme i Seriphos fann Perseus att Danae hade tagit sin tillflykt till fiskaren, som först hade räddat dem för att undkomma Polydektes "ovälkomna närmanden. Medusas huvud kom väl till pass för att förstena Polydektes, och fiskaren, Diktys, blev kung, medan Danae, Perseus och Andromeda väg till Argos, efter Perseus återvände skölden till Athena och gav henne Medusas huvud. Acrisius Drog till Larissa att försöka undvika hans sonson och hans öde, men Perseus fick en inbjudan att Larissa att delta i begravningen spel av kungens far. Deltar i begravningen spel, kastade Perseus en diskussion som gick vilse och träffade en gammal man på läktarna-Acrisius ^ mdash, döda honom. Det finns flera varianter på slutet på historien, beroende på författaren.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.