Vem är Hades?

Medan många människor tenderar att tänka på Hades som en plats för bestraffning, är det faktum att den grekiska mytologin har en helt annan ansökan om termen. Hades är förstås som den grekiska guden som till slut fått rätt att heta gud underjorden, och chefen tar hand om bostad av de döda. Här är lite bakgrund om Hades, och den roll han spelade i pantheon av grekiska gudar.

Enligt legenderna av grekerna var Hades inte ursprungligen härskare av underjorden. Ancient varelser som kallas the Titans hade kontroll över alla kända skapelse. Däremot ifrågasatte tre bröder sin överhöghet allt. Zeus, Poseidon och Hades fastställt att de skulle vara de rättmätiga härskare av de tre viktigaste delarna av allt, nämligen underjorden, himlen och havet. De tre bröderna i krig med titanerna, slutligen besegra dem. I detta läge valde segrarna att anta särskilda områden som var bror skulle övervaka. Hades var bror som valde den tillsyn som den undre världen, och dom över andarna av dem som hade dött och gick över till nästa liv.

Hades ibland har beskrivits som en skräckinjagande figur, som avser att sätta skräck i hjärtan medelvärdet. Inom denna version av Hades är en gud som är beredd att straffa de onda för de lättaste regelbrott och nöjen i skipa rättvisa som inte blandas med barmhärtighet. Ofta användes begreppet i Hades för att få personer som var inblandade i verksamhet som ansågs i utkanten av godtagbara traditioner och moral att avstå från sådana metoder, och delta i riter som var tänkta att vinna ynnest alla gudar, inklusive Hades .

Vid andra tillfällen har Hades utmålats som barmhärtig och rättvis härskare över underjorden, ser till behoven hos såväl de som bostad i ett tillstånd av lycka och paradis, liksom de som har varit förbannade. Detta koncept med Hades ibland beror på att läsa mellan raderna i berättelser från den grekiska mytologin, särskilt i de fall då Gud tycks ge personer en chans att steg tillbaka och vända ett fel åtgärder.

Generellt fruktade men ofta anses vara bland det mäktigaste av alla gudar dyrkades Hades av många personer, ofta med ett öga för att blidka guden och säkerställa ett mer trevligt ställe i den kommande världen. För detta ändamål inrättas många personer ett altare i hemmet för att hedra Hades, samt insamling i templen för att erbjuda lämpliga offer till Gud.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.