Vem är Garth Nix?

Garth Nix är en australisk barnboksförfattare som har producerat ett antal hyllade fantasy-serien. Hans verk präglas av en distinkt stil, med livligt insåg karaktärer som har mycket verkliga farhågor och förhoppningar. Nix böcker kör allt från böcker avsedda för unga vuxna att en rad styrelse böcker för mycket små barn kallas The Very Clever Baby . Många bokhandlare i engelsktalande nationer runt om i världen har arbete Garth Nix, och andra är oftast glada att beställa dem.

Nix föddes 1963 i Australien, han påstår att hans födelse var snygg ut, med undantag för förekomst av en Frälsningsarméns blåsorkester utanför fönstret. År 1986 tog han en examen i Professional Writing från universitetet i Canberra, och Garth Nix har arbetat i något avseende för förlagsbranschen sedan, klädd i en mängd olika hattar från bokhandel till författare. År 2002, efter att ha upplevt viss framgång som författare, bestämde Nix att bli författare på heltid.

arbete Garth Nix har tilldelats flera utmärkelser, både i sitt hemland Australien och utomlands. Hans verk omfattar Gamla riket serien, som kallas Abhorsen serien i USA, tillsammans med sjunde tornet serien och nycklarna till kungariket Series. Han har även skrivit flera fristående böcker, till exempel Shade's Children (1997), tillsammans med kamrat guider till sin populära Fantasy-serien.

Vid sidan av sin tid i förlag, Garth Nix tillbringade tid i den australiska armén Reserver, som tjänstgör i en Pionjärtrupper plutonen. Han fann också tid att gifta sig och producera två söner, bor med sin fru och barn i Sydney, Australien. Hans omfattande erfarenhet inom förlagsvärlden området utan tvivel bidragit till att driva ryktet om hans böcker, men man kan också hävda att de tycks kunna motstå tidens tand.

Hans mest kända serie är förmodligen det Gamla riket serien, som inkluderar böcker som Sabriel (1995), Lirael (2001), och Abhorsen ( 2003). Böckerna behandlar mycket vuxna teman som död och kärlek, med en rik avgjutning av komplexa karaktärer som har lämnat många läsare clamoring mer i serien. Gamla kungariket är också en komplex och spännande fantasy-värld, där en värld av magi användare att finnas parallellt med en mer vardagliga värld som påminner om tidiga 20th century England.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.