Vem är Elrond?

I den klassiska fantasy-serien Sagan om Ringen , skriven av JRR Tolkien, är Elrond en halv-elf karaktär som spelar en betydande roll i historien om Midgård. En odödlig, precis som alla alver i Tolkiens värld är Elrond över 6000 år gammal och ger uttryck för en levande länk till det förflutna. Som beskrivs i Silmarillion , The Companion boken Sagan om Ringen , Elrond föddes under första åldern till E? Rendil och Elwing, hans namn betyder "Star Dome "på alviska.

Mot slutet av första åldern åtföljer Elrond High Elven King, Gil-galad, som leder arméer av alverna mot den onde Lord Sauron i vad som kallades "The War of alver och Sauron. "Denna konflikt utbröt när Sauron, i hemlighet, förfalskat" One Ring "att härska över alla andra ringar av makt som innehas av alver, dvärgar och människor. Kunde inte motstå den massiva krafter Sauron, är Elrond tvingas retirera till sin tillflykt i Vattnadal, och med hjälp av Numenoreans, en uråldrig ras av män som har större makt än vanliga människor, alverna kan besegra Sauron, tvingade honom dra sig tillbaka till sitt fäste i Mordor, drastiskt. Därefter Elrond, bosätter sig i Vattnadal, och blir herre och beskyddare av riket.

Under andra Age of Middle Earth, stiger Sauron igen och denna gång assails Gondor och Arnor, människors riken grundades av resterna av den Numenoreans. Åtföljd av Elendil, konungen i Arnor och Gondor, Elrond som High Lord of the elves, marskalkar krafter sitt folk och anger att kämpa mot Sauron i vad som kallas "Last Alliansen alver och människor. " Sauron är besegrade när Enda Ringen är skuren ur hans hand av Isildur, son till Elendil, som mot Elrond kloka råd, hävdar ringen för sig själv. Den Enda Ringen är förlorad när det ligger utanför Isildurs handen i floden Anduin, under ett bakhåll där han blir dräpt av orcher. I den tredje Age of Middle Earth, Elrond återigen framstår som en viktig spelare. Liksom tidigare hot skuggan av Sauron marken, och Mörkrets Herre väcker en mäktig armé för att underkuva alla som motarbetar honom. Att försöka återupprätta sig själv till sin tidigare makt, Sauron söker desperat efter Den Enda Ringen, som han lär har återuppstått i världen. Det är Elrond som kallar ett råd av alver, dvärgar och män, att sammankalla i Vattnadal att avgöra ödet av Den Enda Ringen, som Bilbo Baggins återvunnits under sina äventyr på The Hobbit . Elrond, vars visdom och visioner överstiger vida de omkring honom, råd att ringen tas till Mordor och förstördes i bränderna i Mount Doom där det smiddes ursprungligen. Först då, menar han, kommer kraften i Sauron besegras. Lord of the Rings är berättelsen om hur Frodo och hans följeslagare uppnå detta syfte. Under Sagan om Ringen , uppfyller Elrond roll en siare, styra karaktärer genom hans prescience till sin rättmätiga destinationer. När det gäller Aragorn, den enda levande arvingen av Isildur, hjälper Elrond honom förena sitt förflutna, och i slutändan att omfamna sin egen framtid som den rättmätige kungen av Gondor. I denna egenskap fungerar Elrond mer som en fadersfigur, hans salvia råd styra Aragorn eget samvete att göra rätt val för större goda. Elronds dotter Arwen Undomiel, förälskar sig i Aragorn, och senare överger henne alvernas odödlighet för en mänsklig tillvaro för att inta sin plats som hans drottning.

Med segern över Sauron i slutet av tredje åldern, Elrond och hans Elven anhöriga avvika Midgård för alltid, där segla västerut till Aman, "The Blessed rike ".


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.