Vem är Batman?

Batman är en tecknad superhjälte figur skapad 1939 av författaren /illustratören team av Bill Finger och Bob Kane. Han är en DC Comics som första gången i Detective Comics # 27 . Han har många egenskaper som skiljer sig från andra seriealbum superhjältar, inklusive en mycket mörk personlighet som tenderar att visa lite ånger när han exacts medborgargarden rättvisa på olika skurkar. Också, så många människor har "återskapat" Batman under åren att det finns betydande inkonsekvenser i hur karaktären beter sig, uppfattas och ser, och det finns också många olika tagningar på hur eller avsaknaden av deltagande som Batman ibland är sidekick Robin är involverad i hans berättelse. Det finns några aspekter av Batman som förblir konsekventa. Han är den hemliga identiteten på den rika Bruce Wayne, (vanligen numera kallas miljardär på grund av inflationen). Han har en butler, Alfred, som känner sin identitet och som deltog i att höja Bruce efter mordet på hans far och mor. Batman har inga superkrafter, men han är intellektuellt begåvad och använder prylar, vetenskap och välutvecklade kämpar kompetens och fysiska styrka för att besegra sina fiender.

Alla Batman ursprung historier tenderar att enas om att karaktären sårades djupt bevittnar mordet på hans föräldrar i tidig ålder. I många överlämnanden mördaren var helt enkelt en rånare. Tim Burton's film Batman skiljer sig i detta avseende att föreslå det var Jokern som dödade Batmans föräldrar. Förlusten av Bruce föräldrar och korrupta karaktär Gotham City där Bruce liv, gör honom söka ett sätt att expedierar skurkar. Gotham City beskrivs ofta som en intensivt korrupt i nästan varje aspekt av samhället. Inte ens polisen kan lita på, eftersom många av dem är på att ta.

Batman ursprung berättelse är utgångspunkten för många olika versionerna av karaktär. I första versionerna, är han den outgrundlig nästan anti-hjälte, och i andra, till exempel 1960-talet TV-serien, han är en mycket mer levelheaded kille som bor i en mycket mindre korrumperad stad. 1960-serien lutade sig tungt på lägret, och fått somliga att tänka på död på tecknet för evigt. Men intresset för denna superhjälte återupplivades på 1980-talet, först med kända grafiska författaren Frank Miller's begränsad seriealbum The Dark Knight Returns och sedan med 1989 Tim Burton-film. Både Miller och Burton löstes vid avsändande bilden av laglydiga tv-serie superhjälte för att återvända till sin mycket mörkare början, men Burton gjorde det med stor humor.

En rad filmer följde Burton's första, de flesta minskning i kvalitet. Intresset för den återupplivade karaktär och ledde till flera animerade TV-serier också. Än en gång, dock visade intresse i Batman dö bort, särskilt på de minskade framgången för filmerna. Men intresset åter ökade med 2005 års film, Batman Begins , ett försök att starta om serien och kastade den i kanske den mörkaste tonen i nuläget. Den fokuserar mycket mer på Bruce Waynes atletisk träning, söka efter inlösen av hans korrupta staden, men också på en karaktär som är mer moraliskt ljud än Burton filmer, på sätt och vis ekande tv karaktär av 60-talet, minus lägret. För fans av karaktären har denna rekreation varit mycket tillfredsställande, och fans efterlängtade uppföljaren till Nolan första film, The Dark Knight som hade premiär under sommaren 2008.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.