Vad knittel?

knittel är en form av råolja, ofta klumpigt består vers som anses allmänt vara av liten eller ingen litterärt värde. Trots att människor tenderar att se ner näsan på knittel är denna typ av vers ganska gamla, vilket tyder på att människor kan vara mer förtjusta i det än de vill erkänna. Många exempel på knittel finns i populärkulturen, och i vissa fall särskilt anmärkningsvärda verser registreras för eftervärlden, i vissa fall i form av klotter och liknande uttryckssätt.

Ordet "knittel" kommer från Mellanöstern engelska Dogge , som betyder "hund. " För de som känner välgörenhet mot hunddjur, skulle man kunna överväga knittel en form av puppyish, klumpig vers markerade med en barnslig attityd. Men det är mycket mer troligt att termen utvecklats som en förolämpning, innebar att understryka det meningslösa i versen i fråga, som "hund" har historiskt använts som en förolämpning.

knittel är vanligtvis avsedda att vara roliga, och det kan vara grafisk eller råa, liksom. Vissa likheter kan ses mellan knittel och Limerick, men knittel tenderar att ha rim som är mer påtvingat och monotona, medan en bra limerick kan vara ganska lättsam och ibland extremt kvick. Knittel används ofta som ett sätt att komponera hånfulla eller dikter skämt, och några mycket välkända poeter har producerats bitar av knittel som ett skämt, huvudsakligen gäckande själva och den litterära världen. Eftersom knittel uppfattas som av lågt värde, är det sällan ut. Knittel ger sig in skriva ut när den produceras av någon märkbar, eller det slår någon så särskilt rolig, begåvad, eller kvick. Ibland knittel förekommer i skönlitteratur, med en av karaktärerna pratar några rader knittel som ett utslag kärleksförklaring eller någon annan känsla, och en del gratulationskort har korta verser som gränsar på gränsen till att betraktas knittel.

Några knittel är rent nonsens vers, med påhittade ord eller grovt vilseledande ord som används. I dessa fall är det nonsens ord som används för att fastställa en tydlig och enkel rytm, varvas med linjer eller ord som är begripliga. Några sådana verser utvecklas till barnvisor, en annan form av vers som inte är känd för sin eleganta rimmade system eller fyndig logik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.