Vad är ryska?

Ryska är ett slaviskt språk som talas i stor utsträckning i hela Europa och Asien, med mer än 250 miljoner talare i hela världen. Det är den 8: e mest talade språket i världen, och en av de mest talade språken i hela Eurasien. Ryska skrivs med en version av det kyrilliska alfabetet. Ryska alfabetet innehåller 33 bokstäver, och har tidvis haft mer.

ryska gäller andra slaviska språk som tjeckiska, slovakiska, polska, ukrainska, slovenska, och bulgariska. Det är närmast släkt med de övriga öst slaviska språk, varav de mest talade är vitryska, ukrainska och Rusyn. Ryska är det officiella språket i Abchazien, Vitryssland, Gagauzia, Kazakstan, Kirgizistan, Ryssland, och Transnistrien. Det är också ett av de operativa språk i FN.

föregångaren till det ryska språket började dyka upp någon gång efter den 1 millenniet, dra in influenser från omgivande slaviska språk och bildar vad som så småningom blivit moderna ryska. Fornkyrkoslaviska, ett viktigt språk bland de kristna i denna tid, bidragit mycket till det som skulle bli det ryska språket, liksom lån från grekiska vid denna första gång. När Peter den store inledde sin mäktiga kampanj Westernizing Ryssland, som han också scenen för ett massivt inflöde av EU-vokabulär för att beskriva teknik och nya koncept ryska hade inga villkor vid tidpunkten. Franska under denna period, eftersom större delen av Europa samtidigt ansåg språk skrivkunniga, och ett antal franska ord letat sig in i språket genom litterära. Det finns betydande ryska -språkgemenskaperna spridas över hela världen, i kölvattnet av ett antal stora migrationer. I USA finns det enligt uppgift över fyra miljoner rysktalande, i Israel, det finns nästan en miljon, och i hela Västeuropa, finns det mer än tre miljoner. för att täcka en så stor landmassa, är Ryssland en förvånansvärt enhetligt språk. Även olika dialekter finns i hela Ryssland och rysktalande länder, är de i stort sett alla ömsesidigt begripliga. Jämfört med andra relativt stora regioner, är detta nästan obefintliga. En stor del av detta beror på att en samordnad insats från regeringens sida under 20th century att normalisera tal mönster, grammatik, ordförråd och uttal.

ryska anses allmänt vara en av världens stora språk för litteratur, medföljande engelska, franska och tyska, bland annat. Den ryska författare har ofta hyllats som den största författarna i episka berättelser, med Tolstoj, Gogol, Chekov, och Dostojevskij är bara några av de otaliga ryska författare känd över hela världen för sina verk.

Ryska är ett mycket svårt språk till engelska som modersmål att lära sig, är rankad som en klass III språk, i paritet med arabiska och mandarin i svårigheter. Dess olika alfabet, användning av många ljud som känns främmande för engelsktalande, och avsevärt annorlunda grammatik konspirerar för att göra det mycket svårare att få än germanska och romanska språk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.