Vad är runor?

runor bokstäver i en familj av antika alfabet kallas runskrift alfabet. Runor användes som en metod för kommunikation i Norden och i övriga germanska nationer runt om i 3: e århundradet CE till runt 13-talet, då de fördrevs av den romerska alfabetet. Tusentals exempel på runinskrifterna finns i stenar, mynt och konst, och många skandinaviska länder också skryta omfattande samlingar av runskrift manuskript. Runor används också av vissa som ett verktyg för spådom, eftersom dessa personer anser att runorna har mystiska krafter. är det primära runraden ofta kallas futharken, med en hänvisning till de första fem bokstäverna. Den runraden härrör troligen från den etruskiska alfabetet som en gång var allmänt använd i Italien, och den kännetecknas av kantiga bokstäver, utan några kurvor eller mjuka kanter som de hittade i den romerska alfabetet. Detta är gemensamt för alfabet utvecklades under denna period, eftersom de lätt kan mejslade i sten.

Ordet "runa" härstammar från en anglosaxisk ord som betyder "hemlig" eller "mysterium. "Skriva ansågs allmänt vara mystisk av många tidiga europeiska kulturer, eftersom det frånvarande talat språk, omvandlar den till symboler som skulle läsas. Runorna i runraden varje representerar enskilda ljud, och varje runa har också en betydelse, till exempel fehu , gör den första runan i futharken, ett "F" ljud och det betyder också "boskap. "

Under den period då runorna används för skrivning, förknippades de med mystik och magi samt kommunikation. Runinskrifter lades ofta kläder, hem och vapen för att ge skydd, till exempel. Detta mysterium ledde till fördrivning av runorna som kristendomen spridas över de germanska folken, eftersom den kristna trodde att runorna var hedniska. Lyckligtvis många bevarade exempel på runskrift finns för historiker som vill lära sig mer om förkristen kultur i Europa.

Moderna mystiker använder runor för spådom, mycket gillar tarot kort. Dessa mystiker dra runor från en uppsättning för att besvara frågor eller skapa sprids som är tänkta att förutsäga kommande händelser. Varje runa har en särskild betydelse i samband med spådom, och tolkningen av runor kan bli ganska komplicerad, särskilt när ett stort antal runor används i kombination. Människor som väljer att använda runor för spådom skulle vara bra att påminna om att historien om dessa mystiska symboler är mycket komplicerade och långa, och bruket av magi är bara en liten del av den.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.