Vad är ett stavfel?

Ett skrivfel eller stavfel är ett misstag gjort av misstag medan du skriver eller överföring något. De flesta människor skilja mellan oavsiktliga fel som stavfel och fel av okunskap som dålig stavning och grammatik. Dessa fel är mycket vanliga, och mycket frustrerande för redaktörer, eftersom de ibland kan dölja nog att de inte fångas innan publicering. Vissa skrivfel är så vanliga att de blivit köra skämt i vissa gemenskaper, nedan kallad "används ibland för" den ", till exempel, eftersom många människor införliva dessa bokstäver så ofta. En av de vanligaste skrivfel är en överföring av brev, där alla bokstäver som behövs för att stava ett ord förekommer, men i fel ordning. Denna typ av stavfel inträffar ofta när någon skriver snabbt och inte betala tillräckligt mycket uppmärksamhet till hans eller hennes arbete. Det är inte heller ovanligt att se substitutioner av bokstäver som orsakats av en lapsus av fingrarna på ett tangentbord.

överlappningar och luckor är också vanliga trycka fel, till exempel, någon kanske skriver ett ord två gånger i rad utan inse det, vilket leder till en dubblering fel. I andra fall kan någon av misstag skriva något ord, eller, mer vanligt, lämna ett brev från ett ord för att orsaka ett stavfel. Dubbelarbete fel kan vara svåra att fånga om en skriftlig arbetet bara lätt skum, och om ett utelämnande fel stavar ett ord genom olycka, kan den göra stavfel utmaning att hitta. P

stavning och grammatik fel anses inte vara skrivfel eftersom de inte typografiska fel, de är tecken på okunskap som maskinskriverska sinne, snarare än det tryckta materialet, måste korrigeras. I vissa fall någon kommer att skriva ett Homofon för ett ord av misstag, då felet kan kallas en "thinko," erkänner att felet är grammatisk natur, utan orsakas av ett rent misstag. Några vanliga thinkos omfattar ersättning av dess för det, eller där för deras, och vice versa.

Förhindra stavfel och fånga dem när de inträffar är mycket viktigt för de flesta människor som producerar trycksaker. Detta är anledningen noggrann redigering av en annan person är oerhört viktigt, eftersom den kan fälla grundläggande stavfel som författaren kan missa. På en dator kan använda stavningen kontroller bidrar till att fånga fett tummade fel, men inget substitut för en visuell granskning, ett skrivfel kan vara extremt uppenbara och störande att en läsare.

Det är också oerhört viktigt att du kontrollerar stavfel i dator kodning, eftersom ett enda stavfel kan göra ett program oanvändbar. Detta stämmer också med programspråk som HTML, vilket kan vara mycket strikt med de typografiska misstag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.