Vad är ett Afro?

En Afro är en frisyr som ofta är lättast att uppnå i människor av afrikanskt ursprung. Den Afro är ett naturligt sätt att bära håret som gör det möjligt för korta snäva lockar att omge huvudet som ett moln av hår. En Afro kan vara relativt små, eller mycket stora beroende på längden på håret. Den Afro blick var en reaktionär reaktion på 1960 och 1970 för Svarta kvinnor och män avvisa behovet av att se "vita" och använda håruträtning att uppnå kaukasiska-liknande hår.

Alla som har tätt ringlad håret bättre kunna uppnå en Afro bättre än en person med rakt hår. Vissa människor kan uppnå tillräckligt curl med en permanent för att uppnå Afro. När håret är hårt flätat det är fluffed med hjälp av en speciell brett tandad kam eller plocka. Detta eliminerar vissa av curl orsakar håret att stå nästan rakt ut från huvudet. Samlade effekten: hår är fluffed ut överallt. Vissa har jämfört Afro ser en naturlig hjälm, eftersom det verkar finnas lite mellanrum mellan varje hårstrå. som håret blir längre, måste det vara mycket lockigt att uppnå Afro utseende. Några personer har lekte bland stora Afros genom att odla sitt hår ganska länge. Jimi Hendrix, avlidne gitarrist, var känd för sin Afro look. Diana Ross hade också en imponerande Afro under 1970-talet. Den Afro blev ännu mer populär och med tillkomsten av disco. Precis som alla andra mode stil växte Afro större till följd av kraven på mode. Sedan blev lampooned, med komikerna bär extremt stora Afros. Skämt om montering genom dörröppningar och komma in i bilar medan idrotten en Afro flödade. i huvudsak dessa skämt inte var en flört på svarta eller tänkt att vara rasistiska. Faktum är att många av komikerna gjorde narr av den afro har svart. År 2005 återvände mode till 1970-talet för inspiration i kläder och frisyrer, och människor som en gång lekte ganska blygsam Afros. Liksom, det Farrah Fawcett frisyr revisited modevärlden, och Bell-bottom jeans var återigen "i. "

Även om de flesta inte längre bära Afro, även efter de senaste modetrender, är det noga med att återkomma med jämna mellanrum så sätt återskapar "look" av olika epoker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.