Vad är en copula?

En copula är en speciell typ av verb på engelska, men i andra språk i andra delar av talet kan tjäna roll copula. En copula fungerar som en kontakt mellan föremål av meningen och någon form av modifier. På grund av denna roll, på engelska en copula ofta också kallas en länkadress verb. ett strålande exempel på copula på engelska, och många andra språk, är verbet att vara , som oftast används för att koppla frågan om meningen med predikatet-en del av meningen som ändrar ämnet. Några exempel på denna användning av att vara är: Kan något någonsin vara nog?

Huset är på toppen av backen.

Jets är snabb.

Notera hur i alla dessa meningar, verbet att vara inte används i bokstavlig verbal mening, som betyder 'att existera ", utan snarare med den andra delen av meningen-predikatet-och använda den för att ändra den första delen.

däremot, i meningen: Jag tycker därför jag är . verbet är inte en copula, utan snarare en hel verb bokstavligen visar existens. Denna dubbelhet att de flesta copula verb kan ofta leda till förvirring när folk försöker förfina sina tal att vara mer grammatiskt standard. De flesta av oss lär sig tidigt att vi måste använda adverb för att modifiera verb och adjektiv att ändra substantiv. Detta är anledningen till att när vi använder meningen: Jag sprang hit som snabbt som jag kunde. vår engelska lärare eller bosatt mavens grammatik kan korrigera oss, notera att ordet vi bör använda är snabbt , eftersom sprang är ett verb, och snabb är ett adjektiv.

Problemet kommer när folk försöker att generalisera denna regel copula verb. Tricket är att adverb bör användas för att modifiera handlingsverb men som inte omfattar alla verb. Verbet känna till exempel kan användas som en åtgärd verb, men kan också användas som en copula verb. En gemensam över-korrigering som svar på frågan, Hur mår du? med den felaktiga svar: Jag känner illa .

>

I detta fall använder talaren adverbial form illa i stället för adjektiv form illa eftersom de känner igen känner som ett verb. I detta sammanhang, men känner används som copula verb, inte en åtgärd verb, och så det adjektiviska formuläret är korrekta. Genom att använda modifier illa , är det underförstått att känner används som en åtgärd verb med betydelsen av meningen som utförts för något liknande, Min taktila sinnen fungerar tämligen dåligt . Vad menas, naturligtvis, är att ändra I med copula och sade något i stil med Bad är ett träffande sätt att beskriva tillståndet jag .

En intressant besynnerlighet av copula verb i indoeuropeiska språk är att de tenderar att vara mycket mer oregelbunden än något annat verb i språket. Affischen-barn copula, att vara till exempel, har åtta olika former-i motsats till de fyra eller fem andra former verb normalt har. Läggas till de åtta blanketter- vara , är , är , är , är , är , var , och var -historiskt sett fanns ytterligare fyra blanketter- best , Art , Wast , och wert -ger verbet mer än dubbelt så former av regelbundna verb.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.