Vad är en Vulcan?

En Vulcan är medlem i en av de mest kända fiktiva tävlingar i Star Trek Universe. Även ganska mänsklig till utseendet, kan Vulcan särskiljas från människor genom sina spetsiga öron och välvda ögonbryn. Tidig Star Trek episoder fastställdes också den egenheten att Vulcan blod. Den har en hög nivå av koppar, och är grön. En Vulcan är också mycket längre livslängd än en människa. De är också ungefär tre gånger så stark som människa och leva för cirka 300 år. Varje Vulcan under år 100 anses fortfarande relativt ung och lättpåverkad. Andra Vulcan attribut som skiljer sig från människor är: en stark lukt, förmåga att bli berusad av choklad, högre grad av resistens mot värme, och en tredje ögonlocket. i beteende, är Vulcan mycket skiljer sig från människor. De betraktar känslor som irrationella och försök att leva sina liv styrs av logik och förnuft. Detta är en målmedveten försök, Vulcans kan klara av känslor. De är direkt relaterade till Romulanerna, som är mycket emotionell och ofta styr genom känslomässig respons snarare än genom förnuftet. I allmänhet en Vulcan kan dock sägas, att söka fred, benägen att logiskt analysera idéer, och en medlem av en av de mest respekterade tävlingar i Federation of Planets. I serien, var Vulcan ras en av de viktigaste tävlingarna börja förbundet, och de gjorde första kontakt med medborgarna i jorden när människor ansågs vara "redo" för att ingå i federationen.

De flesta människors första förening med en Vulcan, Mr Spock, Captain Kirk högra hand i den ursprungliga Star Trek -serien. Spock, bör det noteras, har en mänsklig mor, så han kämpar med mänskliga känslor. Framför allt är hans vänskap och broderlig kärlek till Captain Kirk utanför området för normal Vulcan beteende.

I ett avsnitt med titeln "The Vulcan Death Grip," Spock klämmer en nerv i Jim axel, vilket leder till Jim visas som död. Nimoy hade bett seriens skapare för att ge honom ett sätt att undvika att komma i slagsmål, helt enkelt eftersom han inte ville ha att göra trick. Således utvecklades Vulcan Death Grip, egentligen en missvisande. Det som verkligen sker är ett anfall av medvetslöshet från denna precisa rörelse, vilket ger en Vulcan tid att komma undan och undvika strider. Ivrig anhängare av Star Trek brukar alltid heja ett exempel på Vulcan Death Grip. En annan Vulcan skicklighet, varav mycket är skrivet, är förmågan till Vulcans utföra en " sinne meld "med andra människor. Detta är faktiskt en mycket intim stund, eftersom de som sinne meld med en Vulcan har tillgång till Vulcan tankar. De kopplar alltid två personer som har utfört en mindmeld. Famous mindmelds inkluderar de mellan kapten Kirk och Spock, och kapten Jean Luc Picard och Spocks far, ambassadör Sarek. En sista kommentar måste göras på Vulcan handsignalering, en typisk hälsning och avsked. Handen ansikten uppåt med pek-och långfingret separeras från Pinky och ringfingret, bildar ett V i utrymmet mellan fingrarna. Hälsningen kan sägas med orden "leva länge och frodas", eller kan vara tyst och bara innebära tankarna bakom gesten.

Nimoy också bidragit hand gest, som bygger på den ståndpunkt som händer i den judiska Priestly Blessing. Även denna handposition var allmänt hemlig, smög Nimoy en titt på det som barn och hade snart lärt positionen. Idag skulle Trekkies anser sig inte tillräckligt knutna till Star Trek-världen utan att behärska denna gest.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.