Vad är en Sk? L?

En sk? l är en skandinavisk skål för vänskap och goodwill som kan erbjudas när man dricker, sitta ner och äta, eller vid en formell händelse. Några fans av skandinavisk kultur har populariserade sk? L bortom sina hemländer, och det kan ofta höras i många egendomliga hörn av världen, särskilt i regioner med en stor skandinavisk befolkning. Du kan också se sk? L stavas som skal eller skaal.

Liksom andra skålar, en sk? L innebär en önskan om lycka och god hälsa, och det innebär mycket vänliga klang. Det finns ett antal olika sätt att säga sk? L, allt från en rad enskilda skålar där alla skålar som alla andra, ta en klunk en drink med varje skål och en kollektiv sk? L skrek en grupp som dricker eller Diners. Som man kan föreställa sig, i en serie av individuella sk? Ls där alla hyllar varje person för sig, tenderar man att bli ganska berusade i slutet.

Flera nordiska dikter honnör kända siffrorna ingår ett sk? l "eller två i rader, som i fallet med" Gustafs sk? l, "en 18th century låt som kungen senare antogs som hans officiella hymn, eftersom han var så förtjust i det. I dikter som Gustafs sk? L, CELEBRANT av sk? L är vanligtvis mycket beröm, med rader som "den största kungen i norr. " På vissa partier kan personer improvisera eget utvecklat språk eller toast, särskilt vid en fall där människor firar ett äktenskap eller en annan stor händelse liv. Som en ledig skål, "SK? l" kan liknas vid "Skål" eller "Slainte", ord som ofta dyker upp i barer som människor hyllar varandra innan varje omgång av drycker. Sk? L har blivit så förknippade med drickande att flera företag som gör öl och sprit har en drink kallad "sk? L" i sina linjer. I en hänvisning till de hårda vintrarna i Skandinavien, är en sk? L ofta en vinter öl.

Flera organisationer också använda sk? L i deras namn med hänvisning till Tanken att de bildades för att fira vänskap och välvilja.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.