Vad är en Sanity Check?

Termen "sanity check" används för att beskriva ett fall där någon tar en stund att testa antaganden, bekräftar att de är faktiskt rätt. Riktighetskontroller kallas även förnuft tester, och de har ett antal intressanta användningsområden. Att ta sig tid att göra en sanity check är nästan alltid en bra idé, eftersom felaktiga antaganden och beräkningar kan kasta bort ett resultat, som kräver ytterligare arbete för att räkna ut när situationen gick fel och hur det kan åtgärdas. Att kunna erkänna en potential för misstag är också en värdefull egenskap att ha, särskilt när jag arbetar med andra. När någon utför en sanity check, han eller hon bekräftar att något verkligen obegripligt. I vetenskapen, får folk studsa idéer med varandra för att be om ett förnuft kontroll, vilket återspeglar det faktum att en idé som låter helt rimlig inne i någons huvud kan visa sig vara felaktig efter analys av en annan person. Riktighetskontroller används också i matematiska beräkningar, som bekräftar att resultatet av en beräkning är korrekt genom att närma beräkningen på ett annat sätt. Till exempel om någon räknat ut att fem gånger 37 var 163, en förnuft kontrollera tyder på att detta svar var fel, eftersom multiplar av fem mål i fem eller noll. inom humaniora, är riktighetskontroller används för att bekräfta att de idéer på ett papper eller diskussion är bra och att de har en grund i bevisbara material. En historiker, till exempel, kan be om en sanity check från kollegor när man formulerar en tolkning av en serie av händelser. Studenter i filosofi, sociologi och andra områden inom humaniora ofta förlitar sig på varandra för riktighetskontroller som är utformade för att identifiera problematiska antaganden och slutsatser.

Människor kan också lättsinnigt be varandra om förnuft kontroll, som i: "Jag är galen, eller är du kör en annan bil i dag?" Vissa människor kan beskriva om en sanity check för någon annan, som "Susan trodde hon visste vad som pågick, men jag gav henne en sanity check och vi fick saker räta ut. "Innan en redovisning av vilka en är osäker, är det inte ovanligt att inledningen på meddelandet med en begäran om förnuft kolla, uppmärksamma på det faktum att redovisningen är öppen för korrigering eller förtydligande från någon som kanske vet mer.

är möjligheten att begära en sanity check ofta följs av vänner och kollegor, eftersom det visar att någon frivilligt medgett att han eller hon inte är ofelbar. Människor kan känna sig mer bekväm att göra skonsam rättelser om en begäran om sanity check utfärdas, men ett misstag gjort av någon som insisterar på att han eller hon alltid har rätt får gå oadresserad, som leder till framtida problem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.