Vad är en Jedi?

Jedi är skapandet av George Lucas för sin Star Wars-filmerna. De är en grupp celibat, ganska lika på många sätt till buddistiska munkar, som lär sig behärska den kraft, den levande energi som finns i alla ting, för att tjäna och skydda de behövande. Begreppet kraft, och historien om Jedi är helt låta i George Lucas 'andra Star Wars-trilogin, Episodes 1-3 som äger rum innan Luke Skywalker strävan att störta imperiet och Sith i den tidigare serien.

Särskilt när Klonerna anfaller man får en ganska komplett koncept of the Jedi livsstilen, den politiska strukturen of the Jedi ordning, och den utbildning som krävs för att bli en Jedi Knight . Utbildning för att bli en Jedi dock klart betonar självuppoffring, som visas i The Phantom Menace . När Jedi Master Qui-Gon Jinn upptäcker unga Anakin Skywalker på Tatooine, Han uppmanar honom att träna som en Jedi och lämna sin mor. Jedi praktikanter, som ofta kallas younglings, lämnar sina familjer när de är så unga som sju eller åtta. De är oftast identifieras som en hög sannolikhet för att kunna manipulera kraft.

Vid 13 års ålder, en Jedi Knight och Jedi Master måste välja ett YNGLING som Padawan elev. Han eller hon fortsätter sedan att lära sig gällande, och Jedi sätt med primär utbildning av hans Jedi Master. Younglings som inte valts som Padawans kan antingen återvända till sina familjer eller arbeta som Jedi stöd i en mängd områden. Det Padawan blir full Jedi Knight genom att skicka försök, som inte fullt ut förklaras av Lucas någon av filmerna. Yoda är medveten om att Luke Skywalker är en Jedi Knight efter sin första konfrontation med Darth Vader i The Empire Strikes Back . Luke har uppenbarligen klarat motsvarande försök. har böcker inte skrivits av Lucas hänvisade till flera försök en Padawan måste passera innan de adlades. Uppenbarligen inte alla Jedi ta dessa studier. Obi-Wan Kenobi ges Jedi Knight status efter att ha besegrat Darth Maul i Phantom Menace . Standard prövningar finns för att bevisa Jedi förmåga att behålla lugnet och fokuserade för att inte ge vika för känslor, och att vara skicklig med en ljus sabel. En Jedi Master är den högsta rang of the Jedi, reserverade för dem som tränar en Padawan. Obi-Wan Kenobi är ytterst en Jedi Master, i Star Wars om hans utbildning av Anakin är en katastrof. Yoda är den högsta Jedi Master, dock.

Några Jedi Masters sitter i Jedi rådet, en fredsbevarande organisation som hjälper till att ge råd till republiken. Rådet är förstörda genom kejsar Palpatine's och Anakin insatser. Enligt böcker inte är skrivna av Lucas, återinförs Luke rådet och anses vara dess nominella huvudet efter att återinföra den Jedi ordning.

Jedi övertygelser styrs av flera grundläggande principer, som lutar mycket på många östra religiösa begreppen i denna värld. Begreppet kraft är jämförbar med den hinduiska begreppet prana eller asiatiska tanken på qi eller chi . The Jedi livsstil drar mycket från både buddistiska och katolska order av munkar och nunnor.

Jedi måste förstå följande principer:
  • De är väktare av fred och använda sin behärskning av våld för att skydda snarare än att attackera.
  • De måste ha stor respekt för allt liv.
  • De strävar inte efter att uttala sig utan tjänar andra som regel.
  • De står ständigt lärande genom att skaffa mer kunskap och fortbildning.
  • De utgör inga känslomässiga eller romantisk bilagor.

Romaner omfattar tid efter förstörelsen av imperiet tyder Luke förändrats de senaste regel, särskilt eftersom hans fars förbjudet äktenskap till Padme ses som en väg till den mörka sidan. Forming bilagor och visar några känslor är tillåtna enligt Luke's återupprättandet av Jedi Order. Ytterligare, både Luke och Leia, Luke syster, som lär sig Jedi konst, gifta sig med andra och har barn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.