Vad är en Codex?

Enkelt uttryckt, en kodex är en bunden och tryckt bok, som tekniskt gör de flesta, om inte alla, av böckerna på dina hyllor kodexar. Emellertid är detta begrepp används vanligtvis i ett väldigt speciellt sätt, att hänvisa till gamla, medeltida, och manuskript renässans. Studien av dessa kodexar kan ge mycket intressant information om de människor som levde under dessa tider, och de innehåller en mängd information från religiösa texter till redovisning av historiska händelser med människor som levde genom dem. Många museer har en samling utläser som allmänheten kan ha möjlighet att se på displayen. Detta ord kommer från det latinska caudex , som betyder "trädstam. " Detta ord användes också för att hänvisa till trä tabletter används för att lagra temporär information, och när romarna infördes för Codex, är de helt enkelt använda ordet associerar den med booklike föremål som innehöll skriftlig information. Du kan också höra det ord som används i modern mening att hänvisa till böcker av lagar och omfattande sammanställningar av information.

Codex tycks ha utvecklats av grekerna, som svar på en papyrus brist som orsakat dem att vända sig till pergament, en form av papper som tillverkats av fårskinn. Eftersom pergament var tidskrävande och dyrt att producera, började grekerna att skriva på båda sidorna av papperet och bindning av pergament i ett format som vi skulle känna igen som en bok, tränga undan bläddra, som hade det tidigare mediet för lagring av tryckta material. En sann codex, därför har ett bindande som gör det möjligt för läsaren att öppna boken på något ställe, och den har också skriver som täcker båda sidor av sidan. Detta är anledningen till gamla asiatiska böcker betraktas inte utläser, även om de kinesiska förmodligen utvecklat bokbinderi tekniker före européerna. I början av Asien böcker, var skriver bara på ena sidan av sidan. Termen "Codex" används också ibland att hänvisa till Mesoamerican manuskript, trots att de inte var bundna gillar traditionella böcker.

Det är inte en överdrift att säga att Codex totalt ändrat användningen av det skrivna ordet. Innan utvecklingen av Codex, folk åberopas rullar och tabletter för att lagra information, och dessa metoder var omständlig och utrymmeskrävande. Codex representerade en kompakt och mycket effektivt sätt att lagra information om scenen för spridning av kunskap och utvecklingen av tryckpressen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.